Smurfit Kappa en Plastic Soup Foundation gaan samenwerken

Geplaatst op 03 mei 2019 om 15:24 uur
Smurfit Kappa en Plastic Soup Foundation gaan samenwerken
Smurfit Kappa en Plastic Soup Foundation gaan samenwerken
Smurfit Kappa heeft zijn krachten gebundeld met Plastic Soup Foundation om de groeiende behoefte aan duurzame verpakkingen aan te jagen en oceaanvervuiling tegen te gaan.

De Nederlandse organisatie Plastic Soup Foundation streeft naar het stoppen van de vervuiling van de oceanen.  Smurfit Kappa vindt dat er een sterke synergie bestaat tussen de missie van de foundation en zijn eigen initiatief ‘Better Planet Packaging' dat als doel heeft wat te doen tegen het verpakkingsafval dat in oceanen en op stortplaatsen terecht komt. Onlangs was Smurfit Kappa gastheer van een evenement van Plastic Soup Foundation over het thema het veranderen van de toekomst van verpakkingen.

 

Op papier gebaseerd  

 

Sprekend over het partnerschap zei Harmen Spek, de innovations & solutions manager van Plastic Soup Foundation: "We raakten extra geïnteresseerd in het werken met Smurfit Kappa toen we lazen over hoeveel dit bedrijf doet om op papier gebaseerde alternatieven voor plastic te maken." Ceo Saverio Mayer van Smurfit Kappa Europe: "Een integraal onderdeel van ons Better Planet Packaging-initiatief is samenwerken met nieuwe partners zoals Plastic Soup Foundation te inspireren tot innovatieve ideeën en verandering aan te moedigen." Oceaanvervuiling kan alleen worden opgelost via open dialoog tussen de diverse stakeholders, aldus Mayer.   

 
© KunststofenRubber.nl