Rompa Group breidt verder uit met overname van ITB Group

Geplaatst op 10 mei 2019 om 13:57 uur
Rompa Group breidt verder uit met overname van ITB Group
De ITB Group is per 7 mei overgenomen door de Rompa Group. Met de overname verstevigt Rompa zijn marktaandeel in de internationale kunststofmarkt.
Jarenlang zette directeur-eigenaar Hans van Dooremalen zich met hart en ziel in voor ITB, een internationaal opererend kunststof- en metaalbedrijf met Nederlandse roots.  Vanwege gezondheidsproblemen koos hij ervoor een stap terug te doen en een nieuwe eigenaar te zoeken. Die is nu gevonden in de Rompa Group.

 

Meest passend

 

Hans van Dooremalen zag in de afgelopen maanden veel potentiële overnamepartijen de revue passeren. "Rompa Group is in onze ogen van al die partijen de meest passende om de aandelen van ITB Group over te nemen en daarmee de toekomst zeker te stellen." Rompa Group is in 1881 opgericht als leerlooierij door de familie Rompa en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een financieel gezonde, internationaal georiënteerde onderneming in kunststof en elektronica. Tot 1989 was het bedrijf van de familie Rompa. Momenteel zijn de aandelen in handen van Patrick Gerard (ceo) en Jesse Plasman (director Far East). "De overname van ITB Group past volledig bij onze groeiambitie. Door het bundelen van onze krachten kunnen we onze klanten beter bedienen en ons marktaandeel uitbouwen", aldus Patrick Gerard. Hans van Dooremalen zegt supertrots op ITB te zijn en van harte te hopen dat het bedrijf onder de Rompa-vlag jaren blijft voortbestaan."

 

Allerhoogste precisie

 

ITB Group is ontwikkelaar en leverancier van uiterst precieze producten van plastic en metaal in verschillende markten in het hogere segment, zoals elektrisch gereedschap, automotive, verpakkingen in de voedselindustrie, medische en farmaceutische machines, elektrotechnische industrie, energie, huishoudelijke producten en lichamelijke verzorging. De productie vindt plaats in Nederland, Tsjechië en Mexico. "ITB Group heeft de technologie, kennis en ervaring in huis om uiterst nauwkeurige producten te maken. Producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen", benadrukt Gerard. "We zien bij ITB Group het vermogen hoogwaardige processen, stempels en matrijzen te ontwerpen en ontwikkelen. Dit leidt tot een snelle en doelmatige productie van spuitgietproducten in kunststof en metaal , stansdelen en een verregaande gemechaniseerde assemblage."

 

Breed palet aan technieken

 

Rompa Group is een wereldwijd opererende kunststofverwerker die bezig is met design, ontwikkeling en productie van complete kunststofproducten, inclusief assemblage, elektronica, decoratie en verpakkingen voor verschillende markten. Het bedrijf produceert kunststofproducten met behulp van spuitgieten en thermovormen. Voeg daar elektronica, decoratiefaciliteiten en assemblagetechnieken aan toe en er ontstaat een breed pakket aan mogelijkheden. Vanuit strategisch oogpunt opereert Rompa Group in verschillende marktsegmenten zoals automotive, verpakkingsmaterialen, consumentenproducten en industriële toepassingen.

 

Langdurige partnerships met multinationals

 

Rompa Group bouwt aan duurzame partnerships met de belangrijke multinationals. Zo is Philips al sinds 1935 een belangrijke klant van Rompa. Indertijd produceerde Rompa Group lederen etuis voor de scheerapparaten van Philips. In 1960 ging leer over in kunststof en inmiddels maakt Rompa een breed scala aan producten voor Philips. Andere klanten zijn onder andere Bosch, Britax Römer, Procter & Gamble, Johnson Controls, Avery Dennison, Siemens en Rentokil Initial. Net als zijn klanten, ging ook Rompa steeds meer internationaal produceren. Intussen zijn er productielocaties in China, Tsjechië, Slowakije, Duitsland en de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in Nederland.

 

Local for local

 

"Het is onze wens en ambitie de bewezen succesformule verder uit te bouwen", verklaart Patrick Gerard. "Rompa Group beschikt over een goede marktpositie, bekwame en enthousiaste medewerkers, een groot klantenbestand en betrouwbare leveranciers. Door de overname van ITB Group kunnen we nieuwe kansen benutten om de marktpositie nog verder uit te bouwen met nieuwe technieken, meer expertise voor het vervaardigen van technisch complexe producten. Bovendien versterken we hiermee onze global footprint, waardoor we nog meer local for local kunnen produceren. De productiefabrieken van ITB Group in Nederland en Mexico bieden veel nieuwe mogelijkheden voor de bestaande klanten van Rompa Group. En onze fabrieken in China, Slowakije en Duitsland zijn een mooie aanvulling voor ITB Group en haar klanten."

 

http://www.rompagroup.com

 

 
© KunststofenRubber.nl