1.200 bezoekers en 375 experts op nieuwe combi Eurofinish+Materials

Geplaatst op 17 mei 2019 om 10:15 uur
1.200 bezoekers en 375 experts op nieuwe combi Eurofinish+Materials
Op 15 en 16 mei 2019 organiseerden VOM en Mikrocentrum voor de eerste keer samen de vakbeurs Eurofinish+Materials. Met ruim twaalfhonderd bezoekers en 375 experts van de exposanten kijken beide organisaties terug op een geslaagde eerste editie in de Brabanthal in het Belgische Leuven. De tweede editie wordt in het voorjaar van 2020 in Zuid-Nederland georganiseerd.
Veerle Fincken van het Vlaamse VOM en Timo van Leent van Mikrocentrum zijn de organisatoren. "Voor het eerst in de Benelux vond een vakbeurs plaats waar alle stappen binnen de waardeketen worden afgedekt. Van design en materiaalkeuze tot en met analyse, het verbinden van materialen en oppervlaktebehandeling. We gaan zelfs verder want op Eurofinish+Materials 2019 beperkten we ons niet tot de oplossingen zoals we die nu kennen maar legden we ook focus op de innovaties voor morgen."

Eurofinish+Materials 2019 was veel meer dan een hal met honderddertig  stands waar vooraanstaande organisaties hun producten en diensten toonden. De meerwaarde voor exposant en bezoeker zit vooral in de combinatie van innovatieve demopleinen, een uitgebreid congresprogramma, side events, de coating- en materialendoktoren, netwerkmogelijkheden zoals de internationale Meet & Match en natuurlijk de aangename en inspirerende sfeer van een tweedaags evenement in de innovatieve onderzoeks- en hightech-regio Leuven.

 

3D-printing met inkjet

 

Beursorganisatoren Fincken en Van Leent zijn het eens over de juistheid van de keuze de twee beurzen samen te voegen. "We zien veel enthousiasme bij de exposanten omwille van de diverse mogelijkheden die ze krijgen om demonstraties te organiseren en presentaties te geven. Verschillende exposanten pakken dit trouwens samen aan en dat geeft voor de bezoeker echt een meerwaarde". Enkele demo's waren: inkjet-technologie voor 3D-printing, het belang van straalwerk bij metaal-en betonverbindingen, ontgassing bij oppervlaktebehandeling, elektrochemisch polijsten van roestvaststaal, reiniging van oppervlakken en tot slot instant analyse van voorbehandelingsbaden. Gedurende de twee dagen hebben dertig sprekers inspirerende lezingen gehouden. Deze sprekers zijn werkzaam bij organisaties als: Fraunhofer IPA, ECN/TNO, Sirris, Movares, KU Leuven.

 

Eurofinish+Materials 2020

 

Ook in 2020 werken VOM en Mikrocentrum samen. De tweede editie vindt plaats in het voorjaar in Zuid-Nederland. Ook dan staan de onderwerpen materialen, analysetechnieken, verbindingstechnieken en oppervlaktebehandelingen centraal. Meer informatie over bezoeken en deelnemen op:

 

http://www.eurofinish.be


www.materials.nl

 
© KunststofenRubber.nl