Nieuwe Carbon Footprint Challenge 2019 opgestart

Geplaatst op 20 mei 2019 om 11:39 uur
Nieuwe Carbon Footprint Challenge 2019 opgestart
De challenge nodigt studenten en jonge professionals uit in een open innovatieplatform idee├źn te delen over hoe de klimaatverandering tegen te gaan. De beste inzending kan tien duizend Zwitserse frank winnen oftewel ongeveer 8.800 euro.

Een goed idee kan het startpunt zijn van een grote ontwikkeling en de Carbon Footprint Challenge is een internationale competitie voor business-ideeën die wordt gesteund door belangrijke bedrijven zoals Bühler, Evonik, Covestro en Oracle en negen Europese universiteiten die zijn aangesloten aan het Unitech netwerk. Deze challenge nodigt studenten en jonge professionals uit in een open innovatieplatform ideeën te delen over hoe de klimaatverandering  tegen te gaan. "De chemische industrie in het bijzonder moet duurzamer worden en zoekt naar nieuwe ideeën. We ontwikkelen ze niet alleen, we rekenen erop dat de knapste koppen samen komen in ruimdenkendheid en  vindingrijkheid ",  aldus ceo Markus Steilemann van  Covestro, een van de ondersteunende ondernemingen.

 

Individuen en teams

 

Tot juli  staat het online innovatieportaal carbonfootprintchallenge.org  open voor individuen en teams die kunnen bijdrage met hun ideeën waarmee de CO2-voetafdruk van de productie, industriële processen en producten door hun gehele waardeketen kan worden verkleind.  Het is nu niet nodig volledig uitgewerkte businessplannen of afgewerkte prototypes te presenteren.  De terreinen van de belangstelling  zijn bijvoorbeeld procesefficiëntie, duurzame energiebronnen en  ruwe materialen en CO2-opslagtechnieken.  In de zomer volgt de tweede fase van de challenge als de ideeën worden ontwikkeld en gevormd voor hun toekomstige markten en toepassingen.   Op 6 en 7 september zal de Carbon Footprint Challenge de top-5 van de teams naar Zürich halen voor een  pitch tegenover de jury.  Het winnende team krijgt tienduizend  Zwitserse franken om de realisatie van het idee te steunen.

"De Carbon Footprint Challenge brengt elke keer een grote diversiteit van mensen, ideeën en energieën samen om de belangrijke issues van deze tijd aan te pakken",  vindt David Ward, secretaris-generaal van Unitech International.  Vorig jaar gingen de ideeën van de finalisten over nieuwe vezelmaterialen uit kokosnoten en over systemen voor energie en drinkwater voor kleine eilanden.  Er waren registraties uit tachtig landen.

 

carbonfootprintchallenge.org

 

http://www.unitech-international.org/about-the-unitech

 
© KunststofenRubber.nl