FloSense: betaalbaar systeem voor bewaking stroming, temperatuur en druk

Geplaatst op 03 juni 2019 om 11:47 uur
FloSense: betaalbaar systeem voor bewaking stroming, temperatuur en druk
4Moulding in Oirschot is specialist in kwaliteit-, proces-, en rendementverbetering voor de kunststofverwerkende industrie. Een van de flexibele systemen die het bedrijf aanbiedt, is de FloSence speciaal voor het bewaken, meten en monitoren van de stroming, temperatuur en druk in ieder koelcircuit.

FloSense is een betaalbaar en flexibele systeem, de basis wordt gevormd door de FS-T400 controller met gebruiksvriendelijke touch-display. FloSense is uitgerust met een stromingsindicator voor een efficiëntie van een matrijskoelcircuit. FloSense toont liters/minuut, ∆T / ∆P. Voorzien van touchscreen-display en alarm met instelbare tolerantie. Berekent Reynolds-waarde (laminair c.q. turbulent), BTU koelvermogen / kW verwarmingsvermogen. De gegevens kunnen worden geëxporteerd en opgeslagen. FloSense is met behulp van de bijgeleverde beugel snel en eenvoudig aan te brengen. Ook kan FloSense door middel van geïntegreerde magneten aan de machine worden geplaatst. Twee typen sensoren zijn verkrijgbaar, sensor type FS en sensor type PS. Sensor type FS meet stroming, temperatuur en druk. Verkrijgbaar in verschillende stromingssnelheden tot en met 200 liter per minuut.  De sensor type PS meet temperatuur en druk. De maximale temperatuur is 120ºC en de maximale druk is 10 bar.

 

Stroming

 

Verbind FloSense met stromingssensoren en met de volledige "plug en play"-connectiviteit identificeert FloSense automatisch de stroomsnelheid van de sensor waarmee het verbonden is en worden de waarden automatisch aangepast. Stromingssnelheid wordt getoond op het touch display in liter p/m of galon p/m.

 

Temperatuur

 

Temperatuur wordt getoond in graden Celsius of Fahrenheit. FloSense heeft een ingebouwde functie om grafieken in te kunnen zien. Deze grafieken geven inzicht in de stroming, temperatuur en druk.

De data worden opgeslagen zodat deze later nog kunnen worden ingezien. Met de ∆ T of ∆ P in combinatie met de stroming, berekent de FS-T400 het BTU aan vermogen van de warmte-overdracht. Hiermee kan direct worden gezien wat de matrijs aan energie overbrengt aan het koelmedium en wat vervolgens door de koelinstallatie moet worden teruggekoeld.

 

Druk

 

FloSense houdt constant de druk van het kanaal bij en wordt getoond in bar of kPa. Door grenzen in te stellen kan de druk nauwlettend in de gaten worden gehouden waarbij een alarm wordt gegeven wanneer de druk boven of onder de ingestelde waarden komt.

 

Alarmopties

 

Met programmeerbare waarden voor stroming, temperatuur en druk, zijn afwijkingen snel te detecteren. Wanneer een vooraf ingestelde waarde wordt overschreden, laat het display een alarm zien. De alarmuitgang kan worden aangesloten op een alarm naar keuze (audio, visueel, spuitgietmachine).

Ook bij slangbreuk kan FloSense het verlies in druk detecteren en een alarm geven. De alarmuitgang kan worden aangesloten op de machine zodat deze uitschakelt bij een alarm.

 

4Moulding is exclusief distributeur van ondr meer Airtect lekdetectie, Liad Weighing and Control Systems, Mouldflo flowcontrole, 4Clean reinigingscompound, Herzog System, Adam Equipment, HSB Normalien.

 
© KunststofenRubber.nl