Winnaars van Best Polymer Producers Awards for Europe 2019

Geplaatst op 13 juni 2019 om 23:00 uur
Winnaars van Best Polymer Producers Awards for Europe 2019
De leden van de Polymers for Europe Alliance kozen de beste polymeerproducenten van Europa.

Tijdens de conferentie ‘A Circular Future with Plastics' in Berlin,  heeft de alliantie de acht winnaars van de awards bekendgemaakt. De verkiezing heeft plaatsgevonden op basis van een recordaantal uitgebrachte stemmen, zo meldt de organisatie.  De Polymers for Europe Alliance feliciteert Vynova met het winnen van de overkoepelende prijs voor customer communications. Voorts werden in de verschillende polymeercategorieën de volgende bedrijven tot winnaars verkozen:

 

ABS                                                  Elix Polymers

EVA                                                  Versalis

HDPE                                               Chevron Phillips Chemical

PVC                                                  Vynova

LLDPE                                              ExxonMobil

LDPE                                                Repsol

PET                                                  Indorama

PP                                                    Borealis

PS                                                    Ineos

 

In de afgelopen drie maanden hebben gebruikers van polymeren in Europa deelgenomen aan een online enquête om de prestaties van de leveranciers te beoordelen in de periode vanaf juni 2018. In de beoordeling gaat het om polymeerkwaliteit, leveringsbetrouwbaarheid en  communicatie en innovatie voor in totaal negen verschillende polymeren. Voor het eerst heeft de alliantie een meer gedetailleerde uitslag gepubliceerd, inclusief de individuele scores van alle polymeerleveranciers. Bedrijven die (nog) geen account hebben op de website van  Polymers for Europe Alliance, kunnen zich hier gratis registreren voor toegang voor de tool.  

 

Polymers for Europe Alliance

Deze alliantie is een initiatief van de koepelorganisatie European Plastics Converters (EuPC) uit 2015. Het betreft een online tool voor bedrijven en betrokken partijen die belang hebben bij een competitieve verwerking van polymeren. Initiatieven zijn bijvoorbeeld de jaarlijkse uitreiking van de Best Polymer Producers Awards en het uitvoeren van studies, zoals een verkennend onderzoek binnen de industrie naar de mate van competitiviteit van de Europese kunststofverwerkende industrie.

 
© KunststofenRubber.nl