Renewi verkoopt Canadese activiteiten en versterkt balans

Geplaatst op 17 juni 2019 om 16:23 uur
Renewi verkoopt Canadese activiteiten en versterkt balans
Het internationale waste-to-productbedrijf Renewi meldt dat het bedrijf een bindende overeenkomst heeft gesloten voor de verkoop van Renewi Canada aan Convent Capital voor een bedrag van ongeveer 72 miljoen euro.

Bij voltooiing ontvangt Renewi een contante vooruitbetaling van ongeveer 56 miljoen euro. Na voltooiing zal Convent, met de assistentie van Renewi, streven naar een aanvullende projectfinanciering voor de activiteiten van Renewi Canada. Wanneer deze afronding succesvol wordt uitgevoerd, ontvangt Renewi de aanvullende vergoeding tot een maximum zo'n twaalf miljoen euro. De voltooiing van de overeenkomst is afhankelijk van de goedkeuring door betrokken gemeenten ter plekke over de wijziging in zeggenschap maar vindt naar verwachting plaats voor eind september.

 

Balans versterken

In reactie op de verkoop, zegt ceo Otto de Bont in het persbericht: "De aankondiging van vandaag komt voort uit onze eerdere toezegging om onze activiteiten verder te vereenvoudigen en de balans te versterken door een reële waarde te realiseren met de verkoop van onze Canadese activiteiten. Convent is al in Canada gevestigd." 

 

Convent Capital is een onafhankelijk Nederlands investeringsfonds uit Amsterdam dat focust op duurzaamheid.

 

 
© KunststofenRubber.nl