Duitse spuitgieter koopt honderdste Arburg Allrounder

Geplaatst op 11 juni 2019 om 18:00 uur
Duitse spuitgieter koopt honderdste Arburg Allrounder
Het Duitse spuitgietbedrijf Scholz heeft bij Arburg zijn honderdste Allrounder in ontbangst genomen. Scholtz kocht in 1974 zijn eerste Allrounder 221E/150 bij Arburg.

Voor de gelegenheid reisden directeur Gertrud Ebert en Karl-Herbert Ebert (techniek en ontwikkeling) van hun vestigingsplaats Kronach ten oosten van Frankfurt naar de Arburg-fabriek in Lossburg bij Stuttgart. Scholz is een mkb-bedrijf met tweehonderd medewerkers dat technische precisieonderdelen produceert uit kunststof. De belangrijkste afzet vindt plaats in de tandwieltechniek, automotive, life style, medische techniek, elektro, it-datatechniek en microtechnologie. Op het moment heeft Scholz tachtig machines operationeel die in sluitkracht variëren tussen vijftig en 3,2 duizend kN. Onder de tachtig zijn 56 Allrounders van Arburg.

De jubileummachine is een hybride Allrounder 470 H met een sluitkracht van duizend kN. De machine wordt gebruikt voor het produceren van technische precisieonderdelen, componenten voor tandwieloverbrengingen en voor micro-schakelaars.

 

 

 
© KunststofenRubber.nl