Tijdelijke opslag oud kunstgras nu ook bij GBN-AGR Amsterdam

Geplaatst op 21 juni 2019 om 09:22 uur
Tijdelijke opslag oud kunstgras nu ook bij GBN-AGR Amsterdam
GBN Artificial Grass Recycling (GBN-AGR) opent op 24 juni 2019 in Amsterdam een locatie voor de tijdelijke opslag van end-of-life-kunstgrasvelden. Er was al een opslag in Hoorn.

Volgens de nieuwe kunstgrasrecycler heeft een groot aantal gemeenten, sportverenigingen en andere organisaties geen mogelijkheden om oud kunstgras op een verantwoorde wijze af te voeren. Het gaat met om de grote kunstgrasbergen die op diverse ongeschikte locaties in Nederland te vinden zijn. Daarom neemt GBN-AGR nu ook oud kunstgras in op de tijdelijke noodlocatie aan de Santoriniweg in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. 'Dit gebeurt uiteraard onder de garantie en zekerheid van duurzame en verantwoorde opslag en verwerking', zo meldt de nieuwe onderneming.

 

Nieuwe verwerkingsfabriek

GBN-AGR maakte in begin juni bekend dat het op korte termijn de eerste circulaire verwerkingsfabriek voor end-of-life-kunstgras in Nederland gaat laten draaien. Daarmee gaat het bedrijf een duurzame oplossing bieden voor het probleem met de inname en de verwerking van oud kunstgras. De beoogde permanente locatie hiervoor ligt aan dezelfde Santoriniweg en de fabriek wordt naar verwachting in het voorjaar van 2020 geopend.

 

www.gbn-agr.nl

 
© KunststofenRubber.nl