BASF werkt samen met Russische Sibur aan polymeren

Geplaatst op 25 juni 2019 om 13:13 uur
BASF werkt samen met Russische Sibur aan polymeren
Het Russische bedrijf Sibur en BASF werken voortaan samen aan de ontwikkeling van innovatieve polymeren. Dit gebeurt in het PolyLab R&D Center van Sibur in Moscou. Er is een memorandum van samenwerking ondertekend op 30 mei in het nieuwe PolyLab in het Skolkovo Innovation Center.

In het persbericht zeggen beide bedrijven te gaan samenwerken om digitale technieken te gaan gebruiken in de productie en de R&D en een innovatieve reeks van polymeren te ontwikkelen met gebruikmaking van de additieven van BASF. Bovendien zal de Duitse chemiereus met inzet van zijn technische expertise steun geven aan de ontwikkeling van tests in het PolyLab.

De twee bedrijven zeggen ook van plan te zijn samen nieuwe high-performance additieven te ontwikkelen voor polymeren die met name bedoeld zijn voor duurzame producten voor de lange termijn.

 

Sibur


Sibur is de leider van de Russische petrochemische industrie en wereldwijd een van de grootste bedrijven in de sector met 26 duizend medewerkers.  Het bedrijfsmodel van verticale integratie van Sibur maakt het mogelijk dat Sibur competitieve producten maakt voor de chemische industrie, voor fast-moving consumentengoederen, de automotive, de bouw en de energie-industrie  in tachtig landen.  Sibur genereerde in 2018 een omzet van ruim negen miljard dollar  met een bedrijfsresultaat van 3,3 miljard. BASF is nog wel een stukje groter en zette 63 miljard euro om in 2018.

 

 
© KunststofenRubber.nl