NRK bundelt krachten met BlueTerra voor energiebesparing

Geplaatst op 20 juni 2019 om 11:55 uur
NRK bundelt krachten met BlueTerra voor energiebesparing
Kunststofbrancheorganisatie NRK en BlueTerra Energy Experts hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om NRK-leden te ondersteunen bij de energietransitie. Zij lanceren 'E-Comply', een procesaanpak om bedrijven te helpen te voldoen aan de huidige en toekomstige energiewet- en regelgeving.

Bedrijven in de rubber en kunststof moeten voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van energiebesparing, de energietransitie en CO2 -besparing. NRK ondersteunt zijn leden (en niet-leden) bij het realiseren van deze doelstellingen. BlueTerra Energy Experts en NRK hebben hiervoor de aanpak E-Comply ontwikkeld. Deze procesaanpak zorgt ervoor dat organisaties voldoen aan de wettelijke verplichtingen en de gevraagde energiereductie van 49 procent in 2030. 

 

Compliant voor vaste fee

Organisaties die gebruikmaken van E-Comply betalen een fee aan NRK en krijgen voor dat geld vier jaar lang begeleiding bij het voldoen aan wet- en regelgeving. Zij krijgen onder meer informatie, trainingen en advies op maat. BlueTerra Energy Experts bepaalt met NRK hoe het traject eruit ziet (blauwdruk) waaraan uitvoerende partners moeten voldoen. Zij bewaken de kwaliteit van de adviezen en acties en hierdoor weten de gebruikers van E-Comply zeker dat zij de juiste stappen zetten om te voldoen aan de eisen. NRK zorgt voor gekwalificeerde consultants en adviseurs om de organisaties begeleiden. Bedrijven kunnen zich aanmelden bij de NRK. De ontwikkeling van E-Comply is mede mogelijk gemaakt door een subsidieregeling van de Provincie Gelderland en individuele Gelderse bedrijven krijgen een subsidie van duizend euro. De komende periode zal E-Comply verder worden ontwikkeld en worden de leden benaderd om deel te nemen. Informatie bij Martin van Dord via vandord@nrk. of 06-23426593.

 

BlueTerra Energy Experts

BlueTerra Energy Experts is een specialistisch en onafhankelijk adviesbureau voor de industrie en voor de grootzakelijke markt. BlueTerra levert energieoplossingen vanuit een integrale benadering. De dienstverlening bestrijkt de gehele keten: vanaf masterplan en conceptuele studie tot en met het de uitvoeringsbegeleiding en monitoring. www.blueterra.nl  

Michiel Steerneman is van Blue terra de contactpersoon: michiel.steerneman@blueterra.nl, tel. 088- 520 0400.

 

 

 

 
© KunststofenRubber.nl