Duitse instituut IKV toont drie onderzoeksonderwerpen op K 2019

Geplaatst op 09 augustus 2019 om 12:25 uur
Duitse instituut IKV toont drie onderzoeksonderwerpen op K 2019
IKV toont op een eigen stand de digitalisering van spuitgieten, additive manufacturing en plasma-coating.

Het bekende Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV dat is gevestigd op het terrein van de RWTH Aken Universiteit is opnieuw met een eigen stand vertegenwoordigd op de kunststofbeurs in Düsseldorf (Hall 14/C16).

 

Spuitgieten

 

Op de K 2019 zal IKV drie researchprojecten laten zien en demonstreren. Het betref digitalisering in spuitgieten, additive manufacturing en interne coating voor bijzonder kleine onderdelen.

Voor het spuitgietproject is er een praktische demonstratie van digitalisering en optimalisering van het productieproces onder omstandigheden zoals in de industrie. Toenemende complexiteit van de processen leidt naar diverse uitdagingen bij het inregelen van het proces. In samenwerking met dertien industriepartners zal IKV met een operationele spuitgietmachine een productieproces laten zien dat als doel heeft het opstartproces te bekorten met inzet van kunstmatige intelligentie. De projectpartners hebben gekozen voor behuizingskast voor een computer.

 

Additive manufacturing 

 

Het project additive manufacturing gaat over infill-structuren, de interne constructie van een component en het daarmee grotendeel bepalen van zijn mechanische eigenschappen. Het project focust op de ontwikkeling van software voor de design van de 3D-infill die past bij het lastpad. Bezoekers van de IKV-stand zien de additive manufacturing van onderdelen met geoptimaliseerde 3D-infillstructuren.  Men zal de verschillende potentiële toepassingen van de nieuwe infillstructuren tonen en de resultaten van simulaties van verschillende 2.5D- en 3D-infillstructuren.

 

Coating

 

Het team van plasmawetenschappers ontwikkelde een modulaire, hoog schaalbare plasma-unit voor de interne coating van kleine holle ruimtes zoals in  medische injectiespuiten en ampullen. Mogelijke resultaten zijn een toenemend barrière-effect tegen gassen en geuren, lagere frictieweerstand of een verbeterde chemische bestendigheid.  Op de stand van het IKV tonen de wetenschappers ter plekke de automatische coating van plastic injectiespuiten. Bezoekers kunnen zelf het verschil in frictie tussen behandelde en niet-behandelde spuiten ervaren.

 

http://www.ikv-aachen.de

 
© KunststofenRubber.nl