Vlamvertragende TPE's die hechten aan polyamide

Geplaatst op 09 september 2019 om 12:50 uur
Vlamvertragende TPE's die hechten aan polyamide
Op maat gemaakte TPE's met halogeenvrije vlamvertrager maken het mogelijk harde en zachte componenten te produceren die hechten aan polyamide, zo meldt specialist Kraiburg TPE.

Het toenemende gebruik van thermoplastische elastomeren in multi-component toepassingen met thermoplasten, vereist een grondig begrip van de invloeden die er zijn op de hechtingseigenschappen.  Dit doet zich vooral voor als het gaat om een harde component van polyamide die ook sterk vlamvertragend moet zijn.  Twee experts van Kraiburg TPE schreven een artikel waarin deze kwestie wordt uitgelegd en de huidige status van de techniek aan de orde komt.

 

Uitdaging

 

Decennialang heeft de markt van polyamides een continue groei laten zien, met steeds meer compounds die zijn gemodificeerd en geoptimaliseerd voor specifieke eisen van de klanten. Tegelijkertijd is een trend waarneembaar waarin de integratie van functionele eigenschappen wordt gevraagd in toepassingsgebieden die alleen elastomeren kunnen bieden, zoals demping van trilling en geluid, soft-touch effecten, afdichting tegen omgevingsinvloeden en oppervlakken die goede grip moeten leveren.

De grote hoeveelheid typen polyamiden en hun diverse samenstellingen vormen een uitdaging bij de selectie van materialen voor combinaties van harde en zachte materialen. Dit is nog meer aan de orde bij spuitgieten met vlamvertragende polyamide in combinatie met een thermoplastische elastomeer die ook vlamvertragend is.

 

 Kraiburg TPE _K 2019 _technisch artikel _Flammenschutz.

 

K 2019 Kraiburg TPE
‘Rubber Street' in Hal 6
https://www.kraiburg-tpe.com

 
© KunststofenRubber.nl