Cumapol finalist voor Rabo Duurzame Innovatieprijs 2019

Geplaatst op 16 september 2019 om 12:58 uur
Cumapol finalist voor Rabo Duurzame Innovatieprijs 2019
Cumapol heeft zich via een pitch over zijn CuRe-technologie genomineerd voor de Rabo Duurzame innovatieprijs 2019. De winnaars in verschillende categorieën worden op 27 september bekendgemaakt tijdens het Springtij Evenement op Terschelling. De winnaars krijgen begeleiding en coaching plus een geldbedrag van de Rabobank.

Polyester is een van de meest gebruikte kunststoffen en momenteel wordt ruim negentig procent ervan niet gerecycled omdat het kleurstoffen of andere additieven bevat. De ‘polyester rejuvenation technology' van Cumapol heeft als ambitie elk type gebruikt polyester te kunnen verwerken tot transparante polyester pellets die dezelfde eigenschappen hebben als virgin polyester.

 

Lees hier het eerder gepubliceerde artikel in K&R over Cumapol CuRe  


Technisch directeur Marco Brons van Cumapol. "Behalve het bekende PET zijn er veel meer polyestersoorten op de markt, bijvoorbeeld polyester in gekleurde kleding of tapijt. Dat materiaal willen we ook kunnen recyclen. En daar hebben wij op laboraroriumschaal een nieuw proces voor ontwikkeld met de naam CuRe." Om genoeg bewijs te kunnen leveren dat het proces ook op grote schaal werkt, is besloten in Emmen een pilotfabriek te bouwen die begin 2020 wordt geopend.

 

CuRe is een initiatief van Cumapol, DSM-Niaga, DuFor en Morssinkhof in nauwe samenwerking met NHL Stenden Hogeschool.

 

www.curepolyester.com

 
© KunststofenRubber.nl