Nederlandse start-up Circularise in traceerbaarheid met Domo en Covestro

Geplaatst op 04 oktober 2019 om 11:47 uur
Nederlandse start-up Circularise in traceerbaarheid met Domo en Covestro
Polyamide-leverancier Domo, materiaalfabrikant Covestro en de Nederlandse start-up Circularise beginnen een nieuw samenwerkingsproject voor circulariteit in de plasticindustrie met de inzet van blockchain-technologie.

De geformeerde projectgroep Circularise Plastics heeft als doel een open standaard voor duurzaamheid en transparantie op dit gebied in te voeren. Op de beurs K 2019 in Düsseldorf in oktober zullen Domo en Covestro  het project met klanten bespreken en zoeken naar nieuwe partners die kunnen aansluiten op weg naar volledige circulariteit. "Registraties en tracking-systemen zijn essentieel om de vooruitgang op het gebied van de wereldwijde circulariteitsdoelen te kunnen inschatten. "Blockchain kan transparantie brengen daar waar dit het meest nodig is, in het bijzonder als het gaat over traceerbaarheid in de toeleveringsketen in onze industrie.  Het bereiken van een eenduidige standaard voor traceerbaarheid naar de herkomst zou het de industrie mogelijk maken verantwoordelijkheid te nemen, te kunnen communiceren over duurzaamheid en het aanbrengen van een ‘bewijs van herkomst' op de materialen", zegt ceo Alex Segers van Domo.

 

Drie doelen 

De partners hebben met betrekking tot dit project drie hoofddoelen:

 

Compatibiliteit

De compatibiliteit van blokketens is al heel lang een hot item, ook de kunststofwereld, waarin de voordelen van deze technologie alle delen van de keten kunnen dienen. "Voor materiaalleveranciers en verwerkers en ook producenten van equipment en matrijzen betekent deelname aan Circularise Plastics toename van de materiaalwaarde en vertrouwen in de productie door het toevoegen van materiaalpaspoorten aan harsen, additieven, kleurstoffen en veel andere geproduceerde materialen.

Voor OEM's en merkeigenaren helpt het op hun weg naar de duurzaamheidsdoelen en bij versterking van hun merk  door aan te geven wat de oorsprong is van het product en transparantie te kunnen leveren met betrekking tot de milieu-impact."

 

Pril stadium

De start-up Circularise is in Nederland gevestigd en maakt transparantie en communicatie in wereldwijde waardeketens mogelijk door de inzet van blockchains en zero-knowledge proof.  

Het Circularise Plastics-project  bevindt zich nog in een pril stadium. Het doel op de K 2019 is belangstelling te wekken bij die partners in de waardeketen die bereid zijn toe te treden tot het consortium in deze eerste fase van ideevorming en testen. Nieuwe deelnemers worden de duurzaamheidsinnovators in de kunststofindustrie. Het geeft hen toegang tot de nieuwste informatie en geeft hen ook de kans mee te werken aan een industriebrede communicatiestandaard voor een circulaire economie.

 

www.circularise.com/plastics.

 

 

 

 

 
© KunststofenRubber.nl