Gratis opleiding Spuitgieten 1 door Mikrocentrum en UWV

Geplaatst op 16 oktober 2019 om 15:46 uur
Gratis opleiding Spuitgieten 1 door Mikrocentrum en UWV
Mikrocentrum en het UWV slaan de handen ineen met een gratis opleiding Spuitgieten 1 voor werkzoekenden in de regio Eindhoven. Binnen de kunststoffenbranche is een grote behoefte aan opgeleide spuitgieters. Dankzij deze samenwerking krijgen werkzoekenden de kans om een voor hen nieuw en kansrijk beroep te leren.
Het 50-jarig jubileum van Mikrocentrum en een recente verhuizing waren aanleiding om de samenwerking aan te gaan het met UWV. Zo kunnen werkzoekenden laagdrempelig kennismaken met het beroep en zich laten omscholen. De samenwerking biedt voor zowel hen als de kunststofbranche dan ook nieuwe kansen. Aan de opleiding hebben tot op heden acht kandidaten deelgenomen.

Spuitgieten

Spuitgieten is een belangrijke verwerkingstechniek waarmee nauwkeurig en efficiënt kunststofproducten worden geproduceerd. Sinds vele jaren leidt Mikrocentrum spuitgieters op voor de NRK-erkende opleiding Spuitgieten 1. Met de verhuizing naar de nieuwe locatie in Veldhoven beschikt Mikrocentrum over een nieuw spuitgietpracticum met moderne spuitgietmachines, matrijzen, grondstoffen, rand- en meetapparatuur.

 

Toekomst

Op 2 oktober is de opleiding afgerond met een schriftelijk examen waarbij 7 van de 8 deelnemers zijn geslaagd. De deelnemers hebben met het diploma een basis om een baan te vinden bij spuitgietbedrijven. In de regio Eindhoven zijn diverse bedrijven actief op het gebied van kunststof spuitgieten in sectoren als de automotive, bouw & infra, agro, luchtvaart, disposables en verpakkingen, medische techniek, industriële producten, speelgoed en consumentenproducten. Op woensdag 23 oktober 2019 is er voor geïnteresseerde bedrijven gelegenheid om te speeddaten met de deelnemers. Bedrijven die via de speeddate in contact willen komen met de deelnemers kunnen zich melden bij Mikrocentrum.

 
© KunststofenRubber.nl