DSM, Chromatic 3D Materials en German RepRap gaan samenwerken aan 3D-geprinte onderdelen van polyurethaan

Geplaatst op 26 november 2019 om 11:42 uur
DSM, Chromatic 3D Materials en German RepRap gaan samenwerken aan 3D-geprinte onderdelen van polyurethaan
DSM, Chromatic 3D Materials en German RepRap gaan samen 3D-geprinte polyurethaan onderdelen maken voor onder andere de automobiel- spoor- en schoenindustrie.
Ondanks de voordelen van het gebruik van flexibele materialen voor een breed scala aan onderdelen, kan 3D-printen met PU en soortgelijke materialen complex zijn. DSM werkt samen met partners in de hele 3D-printketen om dergelijke barrières weg te nemen. DSM, Chromatic en GRR willen samen de weg vrijmaken voor de wijdverbreide, industriële toepassing van flexibele materialen in de additievenindustrie. GRR zal zijn printapparatuur en expertise toegankelijk maken voor fabrikanten die gebruik willen maken van de FlexTune-lijn van Chromatic van flexibele, hoogwaardige PU-elastomeermaterialen, die uiterst flexibel, duurzaam en betrouwbaar zijn.

Op basis van de ervaring van Chromatic en de uitgebreide kennis van DSM op het gebied van additieve productiematerialen, markten en toepassingen, zal de complete oplossing die door de drie partners wordt aangeboden, fabrikanten in vele industrieën in staat stellen om te profiteren van de voordelen van flexibele, 3D gedrukte materialen.

DSM en Chromatic werkten oorspronkelijk samen om thermogeharde materialen voor 3D gedrukte onderdelen te introduceren en te onderzoeken, een brede klasse van materialen die een niveau van aanpasbaarheid, duurzaamheid en veerkracht bieden dat niet mogelijk is met thermoplasten die in 3D printen worden gebruikt. Samen met GRR zullen de bedrijven hun samenwerking verder uitbreiden om Chromatic's FlexTune materialenlijn, die wereldwijd beschikbaar zal zijn, op de markt te brengen.
 
© KunststofenRubber.nl