Tessenderlo Group neemt fabriek Rehau Tube in Frankrijk over

Geplaatst op 23 december 2019 om 16:10 uur
Tessenderlo Group neemt fabriek Rehau Tube in Frankrijk over
Tessenderlo Group heeft een akkoord bereikt met de Duitse polymeerspecialist Rehau Group om de productievestiging van Rehau Tube in La Chapelle-Saint-Ursin (Cher) over te nemen. In september 2019 kondigde Rehau Group aan dat het zijn productievestiging nabij Bourges in het begin van het tweede kwartaal van 2020 zou sluiten. De fabriek is gespecialiseerd in de productie van riolerings-, grond- en afval-, stormwater management en telecombuizen en fittingen.
Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Tessenderlo Group het vastgoed, productiemiddelen, voorraden en 75 werknemers in verkoop en productie overnemen (die actief zijn in de afvalwater en kabelgoten-business). De acquisitie zal naar verwachting worden afgerond tegen 1 mei 2020.

'Deze strategisch belangrijke overname zal de positie van DYKA op de Franse markt voor kunststof leidingsystemen verder versterken, aangezien onze activiteiten in Frankrijk een belangrijke rol spelen in de verdere groeiplannen van de DYKA Group businessunit. Met een tweede vestiging in Frankrijk kunnen we groei realiseren in rioleringen en afwateringsbuizen en tegelijkertijd een betere service bieden aan de markt in het zuiden van Frankrijk', verklaart Gabriël Spruijt, Executive Vice President van de BU DYKA Group.

Na de afronding van de overname wil Tessenderlo Group de Rehau Tube fabriek integreren in de businessunit DYKA Group, die hoogwaardige oplossingen biedt voor kunststof leidingsystemen voor nutsvoorzieningen en de landbouw-, constructie- en bouwsector. De marketing- en verkoopactiviteiten worden met ingang van 1 maart 2020 overgenomen.

'Ik ben erg tevreden dat Tessenderlo Group en DYKA Group onze fabriek nabij Bourges overnemen. DYKA Group is een belangrijke Europese speler in kunststof leidingsystemen en fittingen en deelt dezelfde menselijke waarden als de REHAU Group. Deze acquisitie maakt het mogelijk om 75 medewerkers aan de slag te houden, met een positieve impact op de werkgelegenheid in de regio. De keuze van DYKA Group geeft me vertrouwen voor de toekomst,' verklaart Francis Guaitoli, CEO van Rehau Tube.

DYKA Group is reeds actief op de Franse markt met DYKA France, dat een fabriek heeft in SainteAustreberthe. De transactie heeft geen materiële impact op de resultaten van Tessenderlo Group.

 
© KunststofenRubber.nl