Dassault Systèmes daagt studenten uit plasticgebruik terug te dringen (video)

Geplaatst op 09 januari 2020 om 15:15 uur
Dassault Systèmes daagt studenten uit plasticgebruik terug te dringen (video)
Dassault Systèmes nodigt studenten wereldwijd uit voor de Sustainability Challenge. Het bedrijf vraagt de studenten nieuwe ervaringen en innovaties te bedenken die een meer duurzaam gebruik van kunststoffen mogelijk maakt.
Dassault Systèmes ontwikkelde de Sustainability Challenge samen met de Prince Albert of Monaco Foundation om het circulair gebruiken van kunststoffen te bevorderen. Dit gebeurt door studenten in staat te stellen vaardigheden te ontwikkelen in ontwerp, engineering en het creëren van waardeproposities met behulp van digitale 3D-technologie.

De industriële klanten van Dassault Systèmes maken al veel langer gebruik van het 3D-experience-platform om nieuwe biomaterialen, slimmere productiemethoden en een geoptimaliseerd verpakkingsontwerp te creëren, met als doel de milieu-impact van plastic te verminderen. De Sustainability Challenge breidt deze mogelijkheden nu uit naar studenten in design, engineering, business en communicatie.

Deelname

Elk team dat deelneemt aan de wedstrijd krijgt toegang tot het 3DEXPERIENCE-platform om een project te ontwikkelen op een van de volgende gebieden:
De projecten worden beoordeeld op basis van verschillende criteria, waaronder creativiteit, sociale, milieu- en economische effecten, uitvoering en effectiviteit, en het gebruik van 3D-technologie.

Projecten voor de Sustainability Challenge kunnen worden ingediend tot 10 februari 2020. Daarna worden de winnaars op 21 februari bekendgemaakt. Het winnende team zal worden uitgenodigd om hun project te presenteren aan een publiek van deskundigen tijdens de Monaco Ocean Week.
Lees hier meer informatie over de wedstrijd.


 
© KunststofenRubber.nl