3D-printen voor ondersteuning ziekenhuizen

Geplaatst op 24 maart 2020 om 10:22 uur
3D-printen voor ondersteuning ziekenhuizen
Om ondersteuning op het gebied van 3D-printen mogelijk te maken tijdens de coronacrisis, verbindt Ultimaker3D-print hubs, experts en ontwerpers met ziekenhuizen.
Omdat landen wereldwijd voor de uitdaging staan om de COVID-19 pandemie te beheersen, stelt Ultimaker zijn wereldwijde netwerk van 3D-print hubs, experts en ontwerpers direct beschikbaar aan ziekenhuizen. 3D-printen kan uitkomst bieden voor tools en applicaties die ziekenhuizen momenteel tekortkomen en met deze technologie snel geproduceerd kunnen worden. Via Ultimaker.com kunnen ziekenhuizen nu in een oogopslag zien welke beschikbare 3D-print hubs in de buurt zitten. Daarnaast kan er direct contact met Ultimaker en lokale 3D-print experts en ontwerpers opgenomen worden. Deze kunnen de ziekenhuizen adviseren en ondersteunen bij het maken en verkrijgen van de onderdelen die zij het hardst nodig hebben.

Ultimaker heeft de volgende initiatieven gelanceerd op Ultimaker.com:

 

'3D-printing kan een verschil maken. Wij nodigen daarom alle beschikbare 3D-printing hubs uitgerust met Ultimaker 3D-printers uit om zichzelf zichtbaar te maken via Ultimaker.com om de productie van goedgekeurde 3D-geprinte onderdelen te versnellen, daar waar ze nodig zijn, wanneer ze nodig zijn. Door de kracht van ons netwerk te ontsluiten om 3D-print initiatieven voor ziekenhuizen wereldwijd te ondersteunen, ben ik vereerd om in deze uitdagende situatie een bijdrage te kunnen leveren', aldus Jos Burger, CEO van Ultimaker.

 
© KunststofenRubber.nl