Kunststofindustrie profiteert van coronavirus

Geplaatst op 07 april 2020 om 10:50 uur
Kunststofindustrie profiteert van coronavirus
Het ene na het andere bericht over het terugdringen van plastic gebruik kwam begin dit jaar binnen op de redactie. Hoe anders is de situatie nu met het coronavirus. Met name in de zorg, maar ook in het dagelijkse leven kiezen veel mensen nu juist weer voor plastic wegwerpartikelen, omdat ze deze zien als hygiƫnischer en veiliger. Daarmee zou de vraag naar plastic tijdelijk kunnen gaan pieken.
Dat meldt het FD op basis van een rapport van Bloomberg New Energy Finance. Hieruit zou blijken dat dankzij de zorgen om (voedsel)hygiëne rondom het coronavirus voor een toename van het gebruik van plastic verpakkingen kan leiden. De grootste toename in vraag zou liggen bij dun verpakkingsfolie en gezichtsmaskers. Ook in de zorg is er volop vraag naar plastic, denk aan infuusslangen, injectiespuiten en wegwerphandschoenen. 

Naast de grotere vraag is plastic momenteel ook goedkoper te produceren. Dankzij de prijsoorlog tussen Saoedi-Arabië en Rusland kelderde de olieprijs, wat gunstig is voor plasticfabrikanten.

Het onderzoek van Bloomberg kan nu nog niet zeggen of er een hogere totale vraag naar plastic zal komen, maar verwacht zeker dat er een tijdelijke piek optreedt. De plasticindustrie hoeft hierdoor niet te lijden onder het coronavirus, maar kan er zelfs van profiteren.
 
© KunststofenRubber.nl