Meubelstoffering uit gerecycled oceaanafval (video)

Geplaatst op 27 april 2020 om 11:28 uur
Meubelstoffering uit gerecycled oceaanafval (video)
Tessutica van Beaulieu International Group (B.I.G.) heeft een nieuwe productlijn in stoffering aangekondigd. Greencare-stoffen worden gemaakt van pellets die afkomstig zijn van plastic afval uit de zee. De stoffen zelf kunnen dan weer 100% gerecycled worden tot pellets.

"Greencare is onze nieuwe collectie met 100% gerecyclede en recyclebare bekledingsstoffen", zegt Karl Henderson, General Manager van Tessutica. "Het is gecertificeerd onder het Global Recycle Standard (GRS) label. We hebben deze stoffen ontworpen met gerecyclede garen van post-consument PET-flessen uit de oceanen, stortplaatsen en geüpcycled katoen uit kledingstukken."

Tessutica werkt hiervoor samen met het Seaqual-project, dat kunststofafval terugbrengt in de productieketen. "We zijn verheugd om deel uit te maken van de weinige fabrieken met Seaqual-licentie in de wereld van vandaag", zegt Henderson. "Een van de grote voordelen van het gebruik van gerecyclede polyester garen is dat er voor de productie geen nieuwe petroleum nodig is, wat onze ecologische voetafdruk aanzienlijk vermindert. Het zorgt ook voor 75 procent minder CO₂-uitstoot in vergelijking met het gebruik van zuiver polyester. Door de groeiende vraag naar duurzaamheid, zowel binnen het bedrijfsleven als bij de eindgebruikers, vond Tessutica het de juiste keuze om een productlijn aan te bieden met een volledige garantie voor milieubewustzijn.

 
© KunststofenRubber.nl