Verpakking Philadelphia-roomkaas met gerecyclede kunststof

Geplaatst op 22 juni 2020 om 12:23 uur
Verpakking Philadelphia-roomkaas met gerecyclede kunststof
Berry Global Group gaat samen met Mondelēz International in de verpakking voor hun Philadelphia-roomkaas gerecyclede kunststof gebruiken. De kunststof wordt teruggewonnen met technologie die voortvloeit uit Berry's samenwerking met SABIC, die eerder dit jaar werd aangekondigd.
Jean-Marc Galvez, President van Berry's Consumer Packaging International Division. "We zijn verheugd om samen met Mondelēz International verpakkingen te kunnen leveren, die zijn gemaakt met behulp van deze geavanceerde recyclingtechnologie. Door het terugwinnen en hergebruiken van kunststof dat anders naar de stortplaats of verbranding zou zijn gestuurd, werken we aan ons gemeenschappelijke doel om een circulaire economie te bevorderen."

 

Spannend project

Vorig jaar heeft Berry aangekondigd dat al hun ‘fast moving consumer goods'-verpakkingen tegen het jaar 2025 herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar moeten zijn. "Dit is een spannend project dat aantoont dat we in staat zijn om een toonaangevend wereldwijd merk te voorzien van een oplossing die niet alleen helpt bij hun duurzaamheidsverplichtingen, maar die ook aansluit bij die van Berry", aldus Galvez.

 
© KunststofenRubber.nl