Samenwerking M.I.P. Megasolutions en SRJ Group

Geplaatst op 13 juli 2020 om 15:56 uur
Samenwerking M.I.P. Megasolutions en SRJ Group
M.I.P. Megasolutions en SRJ Group gaan samenwerken als SRJ Composites, een aanbieder van composiet tanks voor de petrochemische industrie.
In 2017 opende M.I.P. uit het Belgische Rijkevorsel een nieuwe fabriek in Moerdijk, om te voldoen aan de groeiende vraag naar silo's en tanks met een diameter groter dan vijf meter. Hier konden tanks en silo's met een diameter tot negen meter worden geproduceerd. Dit was echter nog niet groot genoeg, met een nieuwe fabriek kunnen sinds deze maand tanks worden geproduceerd tot een diameter van veertien meter, met een opslagcapaciteit van 3.000m3.

Omdat staal niet altijd het meest geschikte materiaal is voor silo's, gaat SJR Composites tanks en silo's produceren van composietmatieraal: een mengsel van polyesterhars versterkt met glasvezel. Hiermee zijn de silo's bestand tegen corrosieve chemicaliën als zuren, basen en chloriden. Daarnaast zijn composieten thermische isolatoren, waardoor de silo's minder last hebben van condensatieproblemen. SJR Composites stelt dat het bedrijf uniek in de wereld is, omdat de composieten tanks in één stuk naar de klant worden getransporteerd.
 
© KunststofenRubber.nl