Robot van plastic doppen

Geplaatst op 27 juli 2020 om 15:20 uur
Robot van plastic doppen
De Leaphy Ocean is een educatieve robot gemaakt van gerecycled plastic en een ontwerp van Stichting Leaphy, die zich inzet voor goede en betaalbare roboticaprojecten voor het Primair Onderwijs én het Voorgezet Onderwijs. Juttersgeluk heeft voor deze productie plastic plaatmateriaal geleverd.
De ‘Leaphy Ocean' is gemaakt van gerecycelde plastic doppen. De doppen worden door de stichting ‘Jutters Geluk' op de Nederlandse stranden verzameld door met werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf Oorbeek smelt de wegwerpdoppen vervolgens om tot een dunne, veelkleurige plaat ter grootte van een strijkijzer. Deze plaat vormt samen met een houten ondergrond, wielen, een batterij en elektronica, de basis van het zelfbouwpakket voor het onderwijs.

De robot is een zelfbouwpakket waarmee docenten de leerlingen in het mbo en vmbo kan interesseren voor een technische opleiding. De provincie Utrecht ondersteunt de stichting en heeft tot doel het promoten van opleidingen in robotica, elektrotechniek en programmeren van computers. De stichting is van plan om de duurzamere versie van robot Leaphy verder te ontwikkelen, zodat nog meer onderwijsinstellingen de robot opnemen in hun onderwijsprogramma.
 
© KunststofenRubber.nl