The Ocean Cleanup lanceert zonnebril gemaakt van plastic afval (video)

Geplaatst op 26 oktober 2020 om 15:37 uur
The Ocean Cleanup lanceert zonnebril gemaakt van plastic afval (video)
The Ocean Cleanup lanceert het eerste product dat is gemaakt van het afval dat ze met hun eigen systemen uit de oceanen hebben gemaakt: een zonnebril.

Een belangrijk element van de missie van The Ocean Cleanup was altijd al wat te doen met al het plastic afval dat ze opvissen uit de oceaan. Met het afval is nu het eerste product gemaakt: een zonnebril met etui en tasje, allemaal gemaakt van gerecycled materiaal. De opbrengst van de zonnebril wordt weer gebruikt voor de financiering van de missie van The Ocean Cleanup, namelijk het plasticvrij maken van oceanen en rivieren. De opbrengst vanéén zonnebril kan de schoonmaak van een gebied ter grootte van 24 voetbalvelden financieren. 

Met de hulp van DNV GL kon het plastic dat wordt gebruikt voor de zonnebrillen worden terug getraceerd tot aan de Great Pacific Garbage Patch, vervolgens is het materiaal getest op veiligheid voor het gebruik als zonnebril. Het ontwerp kwam tot stand met medewerking van ontwerper Yves Béhar en het bedrijf Safilo. 

Bekijk hier de presentatie van Boyan:

 

 
© KunststofenRubber.nl