Kennis over extrusie bijspijkeren

Geplaatst op 09 juni 2021 om 09:54 uur
Kennis over extrusie bijspijkeren
Universiteit Twente biedt deze maand een korte online extrusiecursus aan, onder verantwoordelijkheid van het Polymeer Center Twente. De cursus beslaat negen middagen verdeeld over 3 weken in juni 2021.
Als productietechniek voor kunststof- en rubberproducten levert extrusie weliswaar belangrijke, maar toch ook wat saaie producten: buizen, plaatmateriaal, diverse profielen. Echter, daarnaast vervult extrusie een essentiele rol in de meeste andere verwerkingsmethoden: bij spuitgieten, vacuumvormen, blow-molding, filmblazen, etc. wordt de kunststofsmelt bereid door een extruder. Meer dan negentig procent van alle kunststoffen passeert een extruder in het traject van polymerisatiereactor tot product.

Daarmee vormt extrusie de kern van kunststofverwerking. Een goed begrip van dit proces is daarmee onontbeerlijk voor iedereen die zich bezig houdt met de technische aspecten van kunststofverwerking of de ontwikkeling van kunststofproducten.

 

De cursus biedt in een kort bestek een helder inzicht in de fysische achtergronden van extrusie, de varianten op het proces, en de problemen die zich in de praktijk kunnen voordoen.

 

De cursus richt zich op eenieder die zich op ingenieuwsniveau bezig houdt met extrusie in de kunststofverwerkende industrie en de rubberindustrie en is bedoeld voor productontwikkelaars, process engineers, bedrijfsleiders, kwaliteitsbewakers en hoofden technische dienst. In verband met de diepgang van de cursus is een technische of β - wetenschappelijke achtergrond op academisch of HBO niveau wenselijk. Praktische ervaring in polymeertechnologie zal het aangeboden lesmateriaal toegankelijker maken voor de cursist.

Praktische informatie

Het cursusgeld bedraagt € 1250,- p.p. Bij dit bedrag is inbegrepen de bij de cursus behorende digitale syllabus.

De cursus wordt gehouden in in de laatste 2 weken van juni en de eerste week van juli 2021 en bestaat uit 9 online middagsessies via Microsoft Teams. De lesdagen zijn op maandag, woensdag en donderdag. In de week voorafgaand aan de cursus zullen de cursisten de link naar de online sessies ontvangen.

 

Aanmeldingen worden een week voor de aanvang van de cursus als definitief beschouwd. Na die datum (13 juni 2021) is bij annulering het gehele cursusbedrag verschuldigd. Bij verhindering mag uw plaats door een collega worden ingenomen. Aanmelden voor de cursus kan hier.

 

 cursus

 

 
© KunststofenRubber.nl