Solico en Advantage Composite gaan samenwerking aan

Geplaatst op 05 juli 2021 om 09:06 uur
Solico en Advantage Composite gaan samenwerking aan
Solico, een composiet engineering specialist voor de maritieme, architectonische, defensie en industriƫle sectoren, is een samenwerking aangegaan met de composiet systeemintegrator Advantage Composite BV voor het engineeren van de composiet elementen van het 3 Fase N34 reconstructie project in Nederland.
Het project omvat de uitgebreide reconstructie van meerdere viaducten en onderdoorgangen langs de N34, een provinciale tweebaansweg die de Nederlandse provincies Drenthe en Overijssel verbindt. Advantage Composite BV produceert de composietelementen die in samenwerking met Solico voor het project zijn ontworpen, in opdracht van BAM Infra, Dura Vermeer Infra en Van Spijker Infrabouw, die respectievelijk de hoofdaannemers zijn voor de fasen 1 tot en met 3.

Detailengineering

Het werk van Solico omvatte de detailengineering van diverse infrastructuurelementen, waaronder composiet randelementen, balustrades, leuningen en daarbij behorende stalen draagconstructies, die in het hele project zijn toegepast. Daarnaast ondersteunde Solico's eigen testlaboratorium Advantage Composite BV met een uitgebreid test- en karakterisatieprogramma, waarmee de structurele berekening door middel van eindige elementenanalyses mogelijk werd van componenten die gebruik maakten van een nieuw bio-based materiaal met een esthetische houtafwerking.

 

De composieten onderdelen en hun ondersteuningsconstructies zijn ontworpen om te voldoen aan alle relevante nationale en EU-veiligheidsnormen. Daarnaast bevatten de onderdelen, "design" elementen en materialen die zijn geïnspireerd op de natuurlijke landschappen rondom de N34. Een voorbeeld hiervan is het bio based materiaal dat is gebruikt voor de bekleding van het Valsteegviaduct in fase 1, waarin de opvallende visuele esthetiek van verweerd COR-TEN-staal wordt gecombineerd met de duurzaamheid en gewichtsbesparing van een composietmateriaal.

 
© KunststofenRubber.nl