Ineos Styrolution investeert in Europa's eerste proeffabriek voor geavanceerde polystyreenrecycling

Geplaatst op 30 november 2021 om 16:42 uur
Ineos Styrolution investeert in Europa's eerste proeffabriek voor geavanceerde polystyreenrecycling
Ineos Styrolution maakt bekend te gaan investeren in een proeffabriek voor geavanceerde recycling van polystyreen, in samenwerking met Recycling Technologies, in Swindon in het Verenigd Koninkrijk. Naar verwachting is de fabriek in de tweede helft van 2022 operationeel.

De investering is een belangrijke stap voorwaarts bij de lancering van polystyreenrecycling via depolymerisatietechnologie. Depolymerisatie is een geavanceerde recyclingtechnologie waarbij polystyreenafval wordt omgezet in zijn belangrijkste bouwsteen, styreen, dat vervolgens kan worden gebruikt om nieuw polystyreen te vervaardigen met identieke eigenschappen als het oorspronkelijke materiaal. De unieke eigenschappen van polystyreen maken het mogelijk dit efficiënte monomeerrecyclageproces toe te passen, zodat het polystyreen niet hoeft te worden gedowncycled. Een bijkomend voordeel van depolymerisatie is een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van broeikasgassen in vergelijking met de productie van nieuw polystyreen uit nafta.

 

De proefinstallatie in Swindon zal gebaseerd zijn op de wervelbedreactortechnologie van Recycling Technologies, die schaalbaarheid biedt waardoor het de technologie bij uitstek is voor toekomstige nog grotere recyclinginstallaties. 

 
© KunststofenRubber.nl