Vraag naar gerecyclede plastic verpakking groeit naar verwachting de komende jaren met 9%

Geplaatst op 07 december 2021 om 11:13 uur
Vraag naar gerecyclede plastic verpakking groeit naar verwachting de komende jaren met 9%
Naar verwachting zal tot 2025 de vraag naar gerecycled plastic in verpakkingen met meer dan negen procent per jaar groeien.

Dat blijkt uit een studie over de Amerikaanse markt van The Freedonia Group, getiteld Recycled Plastics in Packaging.

De vooruitzichten voor gerecycleerde kunststof in verpakkingen zijn sterk afhankelijk van een aantal sleutelfactoren, waarvan de belangrijkste genoemd worden in het onderzoek, namelijk:
- inhoudsdoelstellingen die door verpakkingsproducenten en door eindgebruikers worden vastgesteld
- de niveaus van inzameling en verwerking die in de Verenigde Staten plaatsvinden.


Trends op deze gebieden zijn afhankelijk van veranderende consumentenvoorkeuren en van maatregelen van de overheid, die onvoorspelbaar en veranderlijk kunnen zijn.

 

Om de vooruitzichten voor gerecycleerde kunststof in verpakkingen te voorspellen, heeft The Freedonia Group de vraag naar gerecycleerde kunststof en de inzameling/verwerking afzonderlijk voorspeld en vervolgens de resultaten vergeleken, waarbij in alle gevallen is gezocht naar een evenwicht tussen vraag en aanbod.

 

De vraag naar gerecycleerde plastic harsen in verpakkingen zal naar verwachting met meer dan negen procent per jaar groeien tot aan 2025. Ondanks deze snelle groei zal het gebruik van gerecycleerd plastic in verpakkingen worden beperkt door problemen aan de aanbodzijde die de hoeveelheid beschikbaar gerecycleerd plastic beperken.

De groei zal worden aangewakkerd door:

- een toenemende vraag naar producten gemaakt met gerecyclede inhoud (waaronder een diverser aanbod van producten buiten flessen) naarmate fabrikanten streven naar ambitieuze doelstellingen voor gerecyclede inhoud en consumenten zich meer richten op duurzaamheidskwesties.

- een waardevermeerdering van het gebruik van gerecycleerd plastic in plaats van nieuwe harsen, aangezien verbeteringen in de inzameling, het sorteren van materiaal en het recyclingproces de industrie in staat stellen de productiekosten voor gerecycleerd plastic te verlagen.
- de stijgende capaciteit voor de productie van gerecycleerde kunststof, met inbegrip van de eigen productie van verpakkingsproducenten, wat zal zorgen voor een betere beschikbaarheid van gerecycleerde kunststoffen en een stabielere prijszetting.

 

 

 
© KunststofenRubber.nl