Bausano komt met medische ‘hogesnelheidslijn’

Geplaatst op 21 april 2022 om 17:33 uur
Bausano komt met medische ‘hogesnelheidslijn’
Bausano laat weten dat het een ultrasnelle extrusielijn voor medische PVC-slangen heeft ontworpen die bijvoorbeeld voldoet aan ISO 14644-1 klasse 8 cleanroom-eisen. De lijn is volgens de makers in staat zelfs in de compactste configuratie tot 120 m buis per minuut te produceren.

De lijn is gebaseerd op een extruder met twee schroeven uit de Nextmover MD 75/24-reeks met een speciale rvs kop. De koel- en kalibratiebanken beschikken over een uniek ijlsysteem om de totale afmetingen van de lijn te beperken. Met name dankzij ad-hoc ijlsystemen blijft de slang drie keer langer onder water en dat resulteert in een hogere extrusiesnelheid en hoge eindkwaliteit van het product.


De producttoleranties worden gegarandeerd door een geavanceerd detectiesysteemHet systeem maakt gebruik van laser- en ultrasone metingen om de diameter, ovaliteit, wanddikte, doorsnede, vorm en capaciteit van de buis te bewaken. Niet-conforme extrusies worden zo snel gedetecteerd en afgekeurd. De ‘Haul-Off Unit' met bedienpaneel geeft, indien uitgevoerd met een detectiesysteem voor de verschillende productparameters, de snelheid, de meetgegevens en de toleranties op de buis en de alarmsystemen weer. Borstelloze motoren zorgen voor een nog grotere treknauwkeurigheid voor volledige controle over de spanning. Twee soorten accessoires vervolledigen de lijn: het snelsnijsysteem en de automatische wikkelaars, waarvan de snelheid tijdens het wikkelproces nauwkeurig wordt gecontroleerd.

 

 
© KunststofenRubber.nl