Nieuwe snel uithardende prepregs Solvay voor carrosseriedelen

Geplaatst op 02 mei 2022 om 15:28 uur
Nieuwe snel uithardende prepregs Solvay voor carrosseriedelen
Solvay komt met nieuwe prepregs, geïmpregneerd met SolvaLite 714-epoxyhars. De prepregs hebben volgend de maker snelle uithardingscycli, een lange levensduur en zijn geoptimaliseerd voor de productie van auto-onderdelen, zoals carrosseriedelen met korte cyclustijden voor persvormen in de serieproductie.

De nieuwe SolvaLite 714 prepregs z zijn beschikbaar in een breed scala van geweven-stof- en unidirectionele koolstofvezelversterkte formaten. D prepregs worden momenteel geproduceerd in Europa, en zullen vanaf het tweede kwartaal van 2022 wereldwijd commercieel beschikbaar zijn. De nieuwe productfamilie wordt geïntroduceerd op de JEC.


Solvay heeft onlangs ook geïnvesteerd in de verbetering van zijn productiecapaciteit voor Xencor LFT (long fiber technology) in de fabriek in Oudenaarde (België), en een uitbreiding van onderzoeksmogelijkheden in Alpharetta, Georgia. Xencor LFT is voro de fabrikant een van de belangrijkste lichtgewichtproducten, waar ook compounds met korte vezels en continu-koolstofvezelcomposieten bij horen.

 
© KunststofenRubber.nl