Compose It symposium: over prefab bouwen met biocomposieten

Geplaatst op 19 mei 2022 om 15:36 uur
Compose It symposium: over prefab bouwen met biocomposieten
Op donderdag 16 juni organiseert composietenplatform Compose It in samenwerking met Innodeen het symposium Prefab Bouwen in het Biosintrum, Oosterwolde. Een van de sprekers is Jan Rotmans, Hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit.

"Vanuit Compose It zorgen we ervoor dat duurzame biocomposieten meer gemeengoed worden binnen de Nederlandse bouwsector", aldus Rudmer Heij van Compose It. "We staan de komende decennia voor een enorme opgave op het gebied van verduurzaming. Biocomposieten kunnen een duurzame oplossing vormen." Om deze materialen concurrerend aan te kunnen bieden is echter forse opschaling nodig. De prefab bouw biedt de juiste kansen.

 

Over Compose It

Het composietenplatform is op initiatief van NHL Stenden opgezet onder de naam Compose It, composeit.nl. Het brengt ondernemerschap en kennis van composieten bij elkaar en zet deze om in concrete innovatieprojecten voor en door bedrijven.


Compose It maakt werk van composieten door bedrijven en kennisinstellingen die willen innoveren met composieten te faciliteren door te verbinden en door kennis naar de praktijk te vertalen, maar vooral door te doen. Het platform richt zich op de sectoren bouw, infra, maakindustrie, maritiem, meubel en transport. Binnen Compose It worden drie typen composieten belicht: hightech, commodity en bio.

 

Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe

Dit project is één van de projecten die mede door de Regio Deal Zuid- en Oost Drenthe tot stand komt. Binnen de Regio Deal werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Met hart voor de regio, van elkaar leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen.

 
© KunststofenRubber.nl