Essentra Components bereikt 50/50-verhouding (gerecycled materiaal versus nieuwe kunststoffen) bij de productie van LDPE-productassortiment

Geplaatst op 08 augustus 2022 om 14:51 uur
Essentra Components bereikt 50/50-verhouding (gerecycled materiaal versus nieuwe kunststoffen) bij de productie van LDPE-productassortiment
Essentra Components realiseert vanaf nu een 50/50-verhouding bij het gebruik van nieuwe en gerecyclede kunststoffen in het productassortiment van Low Density Polyethylene (LDPE).

Bijna alle LDPE-producten die Essentra 's fabriek in Kidlington in Oxford verlaten, bestaan voor 50% uit gerecycled materiaal.

Het verminderen van de hoeveelheid hars die nodig is om producten te vervaardigen is een cruciale stap in het proces van milieuvriendelijker produceren van industriële kunststoffen Met het bereiken van deze mijlpaal toont Essentra Components de levensvatbaarheid aan van het gebruik van gerecyclede kunststoffen in hoogwaardige onderdelen.

 

In het kader van het streven naar vermindering van de CO2-uitstoot heeft het bedrijf ook geëxperimenteerd met hogere percentages en naarmate de beschikbaarheid van recyclaat verder verbetert, zal het als het zover is in zijn productielijnen implementeren.

Strategy en M&A Director Richard Sederman: "We hebben aangetoond dat de afhankelijkheid van zuivere kunststoffen als primair onderdeel in een productieproces een achterhaald concept is geworden. Op voorwaarde dat de gehele toeleveringsketen een consistente aanvoer van hoogwaardig gerecycled kunststofrecyclaat kan garanderen, kunnen we blijven innoveren en deze verhoudingen blijven verhogen. Dat verbetert de koolstofvoetafdruk van zowel onze productieprocessen als die van onze klanten."

Essentra Components onderzoekt nu ook waar dit mogelijk is voor andere productgroepen, zoals het gebruik van gerecycled nylon in het assortiment bevestigingsmiddelen.

 
© KunststofenRubber.nl