Recyclebare krimpzak VACUshrink wint WorldStar Packaging Award 2023

Geplaatst op 27 februari 2023 om 13:09 uur
Recyclebare krimpzak VACUshrink wint WorldStar Packaging Award 2023
Na het winnen van de Duitse Packaging Award in de categorie duurzaamheid, heeft de Oostenrijkse adapa Group de WorldStar Packaging Award 2023 gewonnen in de categorie 'Packaging Materials and Components' voor zijn recyclebare krimpzak VACUshrink(re) MEX 55.

De VACUshrink(re) MEX 55 met Evoh hoge barrière is geschikt voor vers, bewerkt vlees of niet-gazige/gerijpte kaas. Door gebruik te maken van driedimensionaal gestrekte polyolefinestructuren met een filmdikte van slechts 55 μm is adapa erin geslaagd om aan de hoge eisen voor productbescherming en verwerkbaarheid te voldoen en deze te combineren met een grotere duurzaamheid.

 

Het materiaal met een PE-afdichtingslaag heeft geen PA-lagen of PVdC-barrières nodig en scoort met zijn mechanische eigenschappen: VACUshrink(re) MEX 55 laat zich goed verwerken op standaard verpakkingssystemen en heeft een goede perforatieweerstand. De krimpzak is volledig recyclebaar volgens de Ceflex Design for a Circular Economy Guideline. De jury prees de aanpak van adapa om met dit product een duurzamere oplossing te vinden voor de veelal onopgemerkte, maar in grote hoeveelheden opeenhopende industriële voedselverpakkingen.

 

De wedstrijd is een van de evenementen van de World Packaging Organization (WPO). Voor de prijzen van 2023 zijn 488 inzendingen ontvangen uit 41 landen.

 
© KunststofenRubber.nl