Ruim 8800 extra vierkante meters voor Oerlemans Plastics

Geplaatst op 15 maart 2023 om 11:48 uur
Ruim 8800 extra vierkante meters voor Oerlemans Plastics
Commissaris van de Koning in Noord-Brabant Ina Adema heeft samen met de burgemeesters van Altena en Meierijstad de nieuwbouw bij Oerlemans Plastics bezocht. De verpakkingsproducent aan de Industrieweg in Giessen heeft ruim 8.800 vierkante meters aan extra productie- en kantoorfaciliteiten gerealiseerd, waar twee productielijnen voor recyclebare verpakkingen operationeel zijn.

De nieuwbouw maakt het mogelijk om te kunnen blijven voldoen aan de verwachte groei en verduurzaming in de markt voor hoogwaardige flexibele kunststof folies en verpakkingen. Oerlemans Plastics is sinds 1972 actief in deze markt en gaat zo haar capaciteit als producent en kennispartner verder uitbreiden. Het bezoek vanuit bestuurlijk Brabant valt midden in het jubileumjaar, waarin het 50-jarig bestaan wordt gevierd.

 

Directeur Johan Kranenbroek informeerde de gasten over het momentum, waarin de producent zich bevindt: "Met deze uitbreiding maakt het bedrijf grote stappen op basis van extrusie-mogelijkheden (het vervaardigen van kunststof folie en verpakking) en biedt dit nieuwe kansen op de nationale en internationale markt. De focus ligt op het maken van barrière verpakkingen, die te recyclen zijn en een duurzamer alternatief qua verpakking bieden voor veel producten uit de foodwereld."

 

"De uitbreiding zorgt voor een verdubbeling in omvang van de huidige locatie op industrieterrein de Rietdijk in Giessen, waar al een drukkerij, warehouse, kantoor, laboratorium (OTC) en reprocentrum (ORC) zijn gevestigd," verduidelijkt Joan Hanegraaf; DGACEO van de Opackgroup. Hanegraaf leidt een groep van zeven producenten met tien locaties door heel Nederland, die gezamenlijk zich in de kopgroep van de Benelux bevinden als het gaat om het maken van flexibele verpakkingen. "Door het bundelen van kennis en kunde in bijvoorbeeld onderzoek en reprografie profiteren alle bedrijven uit de groep van deze expertise, maar bovendien profiteren onze klanten en andere stakeholders hiervan."

 

Speciaal voor het duurzame profiel van de Opackgroup ontwikkelt directeur duurzaamheid Rob Verhagen een strategisch programma dat aansluit op de richtlijnen, die vanuit overheidswege op zowel nationaal als Europees niveau worden doorgevoerd. "Denk aan de transitie naar het gebruik van recyclebare verpakking in nagenoeg alle markten die we bedienen," vertelt Verhagen. "Als producent denken we op basis van praktijkkennis mee over de haalbaarheid van de te nemen stappen in verandering van verpakking. De commissaris en burgemeesters kregen ook uitleg over de genomen strategie van de producent onder de naam IMPACT, wat staat voor Innovatie, Medewerkers, Partners, Ambassadeurschap, Climate Impact en Transparantie.

 

 
© KunststofenRubber.nl