Nexam Chemical ontvangt baanbrekend octrooi voor polypropeenrecycling

Geplaatst op 18 juli 2023 om 09:22 uur
Nexam Chemical ontvangt baanbrekend octrooi voor polypropeenrecycling
Nexam Chemical - dat wereldwijd additieven voor de kunststofindustrie bedenkt, ontwikkelt, produceert en verkoopt - heeft het eerste patent op Reactive Recyclingâ„¢-technologie ontvangen. Het patent heeft betrekking op een methode die het mogelijk maakt om polypropeen beter te recyclen en zo het gebruik van gerecycled polypropen te vergroten. De methode werkt uitstekend voor mechanische recycling en zal het gebruik van nieuw plastic bij de productie van nieuwe producten verminderen.

Met behulp van reactieve chemie kan Nexam Chemical nu de proceseigenschappen verbeteren van gerecycled polypropeen, een van de meest voorkomende toepassingen in zowel verpakkingen als technische producten zoals ijsverpakkingen, fietshelmen, auto-onderdelen en koffers. Het patent geldt voor Zweden en het proces voor overeenkomstige patentbescherming in andere landen is gaande.

 

"Het is een belangrijke stap in de richting van een meer circulaire economie en opent volledig nieuwe marktgebieden voor ons. Het octrooi bewijst ons innovatieve vermogen om voortdurend nieuwe oplossingen te ontwikkelen, zodat de verwerkende industrie haar duurzaamheid kan verbeteren", zegt Christer Svanberg, Chief Technology Officer bij Nexam Chemical en vervolgt: "Het is ook een belangrijke mijlpaal als eerste octrooi op Reactive Recycle-technologie die het gebruik van gerecycled polypropeen in meer geavanceerde toepassingen mogelijk maakt.

 
© KunststofenRubber.nl