Kasai Kogyo, Marelli en Solvay bekroond bij Altair Enlighten Awards

Geplaatst op 03 augustus 2023 om 09:43 uur
Kasai Kogyo, Marelli en Solvay bekroond bij Altair Enlighten Awards
Altair heeft de winnaars van de Altair Enlighten Award 2023 bekend gemaakt. Deze prijs bekroont verbeteringen op het gebied van duurzaam en lichtgewicht auto-ontwerp die de CO2-voetafdruk verkleinen, het water- en energieverbruik verminderen en gebruikmaken van materiaalhergebruik en recycling.

Er werden drie kunststofbedrijven beloond.

 

In de categorie Duurzaam Proces kreeg Kasai Kogyo een eervolle vermelding voor Kasai Hi-Papia. Dit materiaal is samengesteld uit 100% gerecycled polypropyleen (PP), polyethyleentereftalaat (PET) en pure talk. Daarnaast wordt materiaalafval uit het KHP-productieproces hergebruikt. KHP heeft geholpen de markt voor recycling van plastic te verspreiden en de hoeveelheid materiaal die textielfabrikanten nodig hebben te verminderen. Het aanpasbare productiesysteem van KHP maakt meer flexibiliteit mogelijk om verschillende recyclebare plastic inhoud in verschillende regio's te ondersteunen. 

 

In de categorie Future of Lightweighting waren er twee vermeldingen:

 

Winnaar: Marelli - Lichtgewicht urethaan voor interieurproducten

Marelli heeft een nieuw lichtgewicht polyurethaanschuim ontwikkeld dat kan worden toegepast op alle schuim-in-plaats (FIP) toepassingen, met name het hoofddashboardpaneel. Het vermindert de massa van onderdelen met 40% met nieuwe gereedschappen, 8% ten opzichte van huidige gereedschappen, en vermindert organische vluchtige verbindingen (VOC's) met 80% in vergelijking met het huidige gebruikte polyurethaanschuim - en dat alles met behoud van een hoogwaardig gevoel en uiterlijk.

 

Runner-up: Solvay Specialty Polymers - Ajedium Peek Slot Liners

Ajedium Peek-sleufvoeringen kunnen het gewicht van de accu met 12 kilogram verminderen en het formaat van de e-motor met 4 kg. Bovendien is er geen behoefte aan krachtige ontstoffingsapparatuur of klimaatgecontroleerde opslag om vochtopname te voorkomen - wat het energieverbruik vermindert - aangezien Peek-sleufvoeringen via bestaande apparatuur kunnen worden geplaatst. De vermindering van aluminium gietmotoren verbruikt minder energie en materiaal dan voorheen.

 
© KunststofenRubber.nl