Biobased PET-flessen

Geplaatst op 28 augustus 2023 om 15:54 uur
Biobased PET-flessen
Neste werkt samen met Suntory, ENEOS en Mitsubishi Corporation om de productie van PET-hars uit hernieuwbaar Neste RE op commerciƫle schaal mogelijk te maken. Neste RE is voor 100% gemaakt van biobased grondstoffen, zoals afval- en reststoffen als gebruikt frituurvet.

ENEOS gaat bio-intermediates op basis van Neste RE gebruiken om bio-PX (bio-paraxyleen) te produceren. De bio-PX wordt omgezet in PTA en vervolgens in PET-hars wat de Japanse drankenproducentSuntory dan gebruikt om PET-flessen te produceren.

Mitsubishi Corporation gaat de samenwerking tussen de partners in de waardeketen coördineren.De Japanse drankenproducent Suntory gaat de hernieuwbare PET-hars vanaf 2024 gebruiken voor de productie van flessen voor hun producten.

"Om de klimaatcrisis en de gevolgen ervan aan te pakken, moeten bedrijven nu hun verantwoordelijkheid nemen. Door partnerships in de waardeketen aan te gaan, kan Neste bijdragen aan het verminderen van de afhankelijkheid van de polymeren en chemische industrie van fossiele grondstoffen en aan de productie van producten die een lagere koolstofvoetafdruk hebben", zegt Lilyana Budyanto, Head of Sustainable Partnerships APAC van Neste's Renewable Polymers and Chemicals business unit.

 
© KunststofenRubber.nl