Circulair denken en doen

Geplaatst op 05 september 2023 om 10:21 uur
Circulair denken en doen
Het Nationaal Kunststof Congres vindt dit jaar weer plaats op 9 en 10 november in de Buitensociƫteit Zwolle. Tijdens het tweedaagse evenement zullen op 9 november de trends en ontwikkelingen worden gepresenteerd om samen de volgende stap naar een circulaire kunststofketen kunnen nemen. Op 10 november zijn er bezoeken aan regionale koplopers in de kunststofketen.

Tijdens de verschillende sessies gaat het onder andere over de vraag wat er speelt in de markt, hoe markten circulair kunnen worden en wat daar voor nodig is. Ook zal er een plenaire discussie zijn door Rethink Plastics, een initiatief van de NRK en Plastics Europe.

 

"Oost-Nederland kent een sterke kunststofsector. Mooie bedrijven die circulaire kunststoffen toepassen in de praktijk. We hebben de hele circulaire keten in een straal van slechts een paar kilometer. Dat is ook terug te zien in dit onderzoek naar de kunststofwaardeketen in Overijssel, uitgevoerd door Polymer Science Park in opdracht van de Provincie Overijssel. Logisch dat we dan als regio ook gastheer zijn van het Nationaal Kunststof Congres (NKC). Goed om de internationale ontwikkelingen te presenteren, maar ook mooie voorbeelden uit de praktijk te tonen. Bovendien werken we in de regio binnen Dutch Circular Polymer Valley (DCPV) continu aan nieuwe innovatie projecten samen met bedrijven in de circulaire transitie. Wil je dit alles niet missen , dan is de komst naar Zwolle een must," aldus Martijn Kerssen, projectmanager circulair bij Oost NL. 

 
© KunststofenRubber.nl