Britten komen met volledig recyclebare chipszak

Geplaatst op 02 april 2024 om 09:48 uur
Britten komen met volledig recyclebare chipszak
Britten komen met volledig recyclebare chipszak
Het Britse Crisp Co. heeft een volledig recyclebare papieren chipszak gelanceerd, wat een milieuvriendelijk en schaalbaar alternatief biedt voor de acht miljard zakjes die elk jaar in het Verenigd Koninkrijk worden weggegooid. Consumenten kunnen de nieuwe chipszak bij het oud papier gooien.

De papieren zak is ontwikkeld in samenwerking met Evopak, een fabrikant van op papier gebaseerde verpakkingen. Hij gebruikt de polymeer Hydropol, ontwikkeld door Aquapak, in plaats van conventioneel plastic. Een zeer dunne laag vacuümgedeponeerd aluminium houdt de chips vers en heeft volgens de makers geen invloed op de recyclebaarheid van de zakken.


‘Hydropol kan worden gerecycled, verpulpt, gecomposteerd en is bijzonder compatibel met anaërobe vergisting', aldus British Corp. ‘Bovendien zal Hydropol - dat niet giftig is en veilig is voor het mariene milieu - oplossen en vervolgens biologisch afbreken als het per ongeluk in het natuurlijke milieu terechtkomt. Het breekt niet af tot microplastics, dus het heeft nog steeds een veilig einde van zijn levensduur, zelfs als het niet zoals bedoeld wordt weggegooid. Het wordt al gebruikt in producten zoals herbruikbare, hittebestendige papieren verzendzakken.'

 

Hydropol

Aquapak Polymers Ltd houdt zich bezig met het ontwerpen en produceren van nieuwe op polymeer gebaseerde materiaaltechnologieën die prestaties paren aan milieuvriendelijkheid op schaal. Wanneer HydropolTM wordt geëxtrudeerd of gelamineerd op papier, voegt het sterkte toe en barrières tegen zuurstof, olie en vet. Zijn oplosbaarheid maakt 100% papiervezelherstel mogelijk via papierrecyclingmolens.


CEO Mark Lapping van Aquapak: "Deze lancering markeert een belangrijke mijlpaal voor Aquapak en onze Hydropol-technologie, die op grote schaal kan worden gecommercialiseerd. Dit is een enorme kans voor merken en producenten die nu een haalbaar, functioneel en recyclebaar alternatief hebben dat volledig vezelherstel mogelijk maakt in een standaard papierrecyclingproces."

 

Niet duurder

Daniel McAlister, Directeur Bedrijfsactiviteiten bij Evopak: "We hebben een uniek papier ontwikkeld dat kan worden gebruikt in een scala aan toepassingen, van snacks en zoetwaren tot dierenvoeding en droge voedingsmiddelen en ontbijtgranen. En het kost evenveel als bestaande materialen."

 
© KunststofenRubber.nl