Supersterk composiet Hyundai goedgekeurd voor tankers

Geplaatst op 08 april 2024 om 16:27 uur
Supersterk composiet Hyundai goedgekeurd voor tankers
Classificatiebureau DNV heeft HD Hyundai een algemene goedkeuring voor scheepstoepassing (GASA) overhandigd voor een nieuw, hoogwaardig composiet hybride ondersteuningssysteem voor onafhankelijke tanks op vloeibaargastankers.

De wereldprimeur is vervaardigd van met koolstofvezel versterkte kunststoffen (CFRP) met een treksterkte die tien keer groter is dan die van staal, waardoor de constructieve stabiliteit aanzienlijk wordt verbeterd.

 

Het systeem biedtvolgens DNV robuuste constructieve spanten, waardoor onafhankelijke tanks de opwaartse kracht van het drijven kunnen weerstaan als het ruim onder water komt te staan.

 

Het concept is gezamenlijk ontworpen door Korea Shipbuilding and Offshore Engineering, HD Hyundai Heavy Industries en Hyundai Mipo Dockyard, en goedgekeurd door DNV en de Liberian International Ship & Corporate Registry (LISCR). Het maakt een herverdeling van de bestaande lay-out van de ondersteuningsstructuur mogelijk, waardoor de noodzaak voor risicovolle werkzaamheden en inspecties vermindert.

 

Lee Hyun-Ho, Executive Vice President van Hyundai Maritime Research Institute bij HD Hyundai Heavy Industries, zei: "Dit is het resultaat van een nieuwe poging om composieten toe te passen in de scheepsbouw. Er wordt verwacht dat dit zal bijdragen aan het concurrentievermogen en de veiligheid van schepen met onafhankelijke tank. en meer orders genereren omdat het ontwerp eenvoudig kan worden geconstrueerd."

 

Vidar Dolonen, DNV Regional Manager, Korea & Japan, zei: "DNV is erg blij om toekomstgerichte partners zoals HD Hyundai te kunnen ondersteunen bij dit opwindende project. Het gebruik van nieuwe materialen in dit concept laat zien hoe voortdurende technologische innovatie in de maritieme sector kan versterken het streven van de scheepvaart om nog efficiënter te zijn, verbeteren de veiligheid en verbeteren de structurele stabiliteit van schepen."

 
© KunststofenRubber.nl