Operation Clean Sweep®-certificering moet helpen bij het aanpakken van plasticvervuiling

Geplaatst op 16 april 2024 om 10:32 uur
Operation Clean Sweep®-certificering moet helpen bij het aanpakken van plasticvervuiling
BSI, dat zich richt op het verbeteren van bedrijfsprocessen en normen, introduceert de Operation Clean Sweep® (OCS)-certificering. Hiermee kunnen organisaties hun duurzaamheidsinspanningen laten zien en deze in overeenstemming brengen met de doelstellingen van de Europese Green Deal.

Operation Clean Sweep (OCS) is een vrijwillig initiatief dat organisaties in de kunststofindustrie moet helpen om de hoeveelheid plastic dat in het milieu terechtkomt te verminderen. De certificering is ontwikkeld door OCS en andere experts in de industrie.

 

BSI heeft kennis en expertise ontwikkeld om bedrijven in verschillende sectoren te helpen bij het behalen van een OCS-certificering, waarmee ze kunnen aantonen dat ze zich inzetten voor duurzaamheid en milieubescherming.

 

Nul hars plastic

Als onderdeel van het certificeringsproces moeten organisaties verplichte gegevensrapportages indienen en jaarlijkse audits ondergaan. Ze moeten 'nul plastic hars' prioriteren, beoordelen wat de organisatie moet doen om dit te bereiken, en zorgen voor bewustwording en verantwoordelijkheid bij de werknemers.

 
© KunststofenRubber.nl