Airmould voor verschillende spuitgietmachines

Geplaatst op 13 mei 2024 om 15:55 uur
Airmould voor verschillende spuitgietmachines
De Wittmann Group heeft een Airmould-spuitgietproces met interne gasdruk ontwikkeld. De units zijn volgns het bedrijf eenvoudig te installeren op verschillende modellen en merken spuitgietmachines.

Bij het Airmould spuitgieten onder gasdruk wordt stikstof in een matrijsholte geïnjecteerd die geheel of gedeeltelijk gevuld is met kunststofsmelt, waardoor een holle structuur in het vormdeel ontstaat. Op deze manier bespaart het proces grondstoffen en worden de afgewerkte onderdelen lichter, terwijl ze nog steeds een hoogwaardig oppervlak vertonen. Het stikstofgas neemt namelijk de functie van het vasthouden van druk over en gaat het krimpen van de onderdelen van binnenuit tegen. Zo worden zinksporen en kromtrekken zelfs bij dikwandige delen geëlimineerd.

 

Typische toepassingen voor Airmould-technologie zijn langwerpige onderdelen die een laag gewicht en hoge kostenefficiëntie vereisen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handgrepen in auto's, sportartikelen of drankkratten. Airmould wordt ook gebruikt voor de efficiënte productie van kleine buizen. 

 

Bij de ontwikkeling van Airmould heeft Wittmann speciale aandacht besteed aan eenvoudige bediening, compact ontwerp en flexibel gebruik van de gastoevoer- en gasinjectie-units.

 

Het Airmould-systeem heeft een modulair ontwerp. Het bestaat uit een centrale eenheid als verbindingsknooppunt voor de afzonderlijke systeemcomponenten, de dicht bij de verbruiker te installeren drukregelmodule en een handbedieningseenheid.

 

 
© KunststofenRubber.nl