GrainPlastics en Pipelife bundelen krachten na overname

Geplaatst op 14 mei 2024 om 11:04 uur
GrainPlastics en Pipelife bundelen krachten na overname
Wienerberger heeft producent van kunststof leidingsystemen GrainPlastics overgenomen, om de positie van Wienerberger, van Wienerberger-dochter Pipelife, en GrainPlastics te versterken. De gebundelde expertise en een uitgebreider portfolio met meer capaciteit moet leiden tot een sterkere propositie op het gebied van water- en energiebeheer.

GrainPlastics is gespecialiseerd in de productie van drainagesystemen, kabelbescherming voor agrarische, industriële en infrastructurele toepassingen en leidingen voor gas- en watertransport en heeft productielocaties in Leeuwarden en Hoogeveen. De samenvoeging met Pipelife biedt mogelijkheden voor groei en innovatie. GrainPlastics was onderdeel van de Vermeulen Groep.

 

Meer recycling

De overname zal ook leiden tot een toename van het gebruik van gerecyclede materialen. De sterkere propositie van GrainPlastics en Pipelife stelt Wienerberger in staat haar expertise te vergroten en groeiplannen te realiseren. Dat versterkt de inzet voor een duurzame samenleving. Omdat de bedrijven een eigen identiteit en werkwijze hebben waar klanten veel waarde aan hechten, blijven zij vooralsnog naast elkaar opereren.

 
© KunststofenRubber.nl