Nigel Stansfield, Chief Innovation & Sustainability Officer bij Interface: "We werken continu aan oplossingen om onze CO2-reductie te realiseren, in lijn met het Parijs-akkoord. De investering in onze fabriek in Scherpenzeel is een cruciale stap in ons streven om CO2-uitstoot te verminderen en zoveel mogelijk CO2 in onze producten op te slaan. Dankzij de nieuwe mogelijkheid om tegels direct in onze fabriek te recyclen kunnen we onze klimaatdoelen sneller bereiken."
Op dit moment is 51% van de materialen in de vloeren van Interface gemaakt van gerecyclede of natuurlijke grondstoffen. De nieuwe techniek in Scherpenzeel is toepasbaar op de CO2-negatieve CQuest-backing van de fabrikant, die standaard wordt gebruikt voor alle in Europa vervaardigde producten. Ook dit materiaal kan nu eenvoudig worden gerecycled voor de productie van nieuwe vloeronderdelen.
Al meer dan dertig jaar ontwikkelt Interface oplossingen om zijn duurzame ambities te versnellen. De fabrikant vermijdt daarbij bewust het gebruik van materialen die niet gerecycled kunnen worden. In 1995 lanceerde Interface het ReEntry Reclamation & Recycling-programma, dat gericht is op het sluiten van de materiaalkringloop in de Amerikaanse productieketen. Sinds 2016 heeft de organisatie 31.750 ton gebruikte tapijttegels ingezameld. Afhankelijk van de staat en samenstelling van het geretourneerde materiaal wordt er gekozen voor de meest duurzame optie: hergebruik van de complete tapijttegel op een nieuwe locatie, hergebruik van de materialen voor de productie van nieuwe tapijttegels, of het opwekken van energie.
Liz Minné, Head of Global Sustainability Strategy: "De uitbreiding in de fabriek in Scherpenzeel maakt het mogelijk om nu ook zelf tapijttegels te recyclen. Dit is een belangrijke mijlpaal in ons streven de kringloop te sluiten en de CO2-uitstoot van onze producten verder terug te dringen en onze partners hierin te ondersteunen."