KunststofenRubber.nl

Finalisten Young Designer Award bekend

02 september 2014 om 15:08 uur

Dave Hakkens: modulair telefoonproject Phone Bloks.

Liselore Frowijn: grafische composities en prints

Niels Hoebers: still uit film.

Modeontwerpster Liselore Frowijn, industrieel ontwerper Dave Hakkens en animator Niels Hoebers zijn dit jaar de kanshebbers voor de Young Designer Award. De winnaar wordt zaterdag 18 oktober bekendgemaakt tijdens Dutch Design Week in Eindhoven.


Dutch Design Awards (DDA) toont en beloont jaarlijks het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. De Young Designer Award is de speciale stimuleringsprijs voor jong talent. Uit in totaal 30 inzendingen selecteerde de commissie (onder voorzitterschap van Saskia van Stein, Bureau Europa) drie finalisten: modeontwerper Liselore Frowijn, industrieel ontwerper Dave Hakkens en animator Niels Hoebers.

 

Dave Hakkens

Industrieel ontwerper Dave Hakkens studeerde in 2013 af aan de Design Academy Eindhoven. Hij wil de wereld verbeteren door mensen bewust te maken van massaproductie en de manier waarop we met producten omgaan. Zijn modulaire telefoonproject Phone Bloks en de recycle-installatie Precious Plastic trokken internationaal de aandacht.

 

Liselore Frowijn

Modeontwerpster Liselore Frowijn studeerde in 2013 af van de bachelor Fashion Design aan ArtEZ, en viel op met haar afstudeercollectie Afternoon of a Replicant. Voor de verrassende grafische composities en prints liet ze zich inspireren door de collages van kunstenaar Matisse, muziek en de verscheidenheid aan culturen om haar heen. De collectie bracht haar naar het prestigieuze modefestival in Hyères (Frankrijk), waar ze de Prix Chloé won.

 

Niels Hoebers

Animator Niels Hoebers maakt levendige stop-motions films met een duidelijke handtekening. Hij viel de afgelopen jaren op met eigen werk, maar ook met projecten in opdracht voor onder meer Borre Akkersdijk (ByBorre), rENs en Maarten Baas.

 

www.dutchdesignawards.nl

 

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »