KunststofenRubber.nl

Polytec Group neemt voestalpine Group Plastics Solutions over

02 oktober 2014 om 09:34 uur

De voestalpine Group heeft een overeenkomst getekend voor de overname van voestalpine Polynorm Van Niftrik en voestalpine Polynorm Plastics (Plastics Solutions divisie) door Polytec Netherlands Holding B.V. voestalpine neemt de stap omdat het zich meer wil gaan richten op zijn kernactiviteiten. De verkoop zal begin november afgerond zijn.


De voestalpine Group stoot om strategische redenen de Plastics Solutions divisie af, die momenteel deel uitmaakt van de Metal Forming Division. 'Wij concentreren ons steeds meer op onze kernsegmenten en op materialenkennis. Dit heeft tot gevolg dat de Plastics Solutions sector niet tot onze toekomstige kernsegmenten behoort,' legt Herbert Eigensteiner, lid van de raad van bestuur van voestalpine uit.

 

In 2013 behaalde de Plastics Solutions divisie een omzet van ongeveer 120 miljoen euro met de twee Nederlandse vestigingen in Putte en Roosendaal, met in totaal bijna 700 medewerkers. Tot de producten behoren auto-onderdelen en andere artikelen. De belangrijkste afnemers zijn Europese OEM's. 

 

Met de overname van voestalpine Plastics Solution wil de Polytec Group zijn marktpositie als leverancier van composiet onderdelen voor de Europese auto-industrie verder versterken. Verder krijgt de groep verbeterde toegang tot belangrijke afnemers. Na de overname heeft de Polytec Group 23 vestigingen in 10 landen.

 

www.voestalpine.com
www.polytec-group.com

 

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »