KunststofenRubber.nl

Uitreiking Dutch Solar Awards

20 november 2014 om 10:18 uur

Claire van Lare, VDL Flow, AERspire en Solar Team Eindhoven zijn de winnaars van de Dutch Solar Awards. De prijzen werden op 17 novemer uitgereikt tijdens de Sunday 2014 in Burgers’ Zoo Arnhem. De awards werden uitgereikt in de categorieën Solar Thesis, Young Solar, Industry Development en Project Development.


Uit het veld van vijftig deelnemers en dertien finalisten zijn Claire van Lare, VDL Flow, AERspire en Solar Team Eindhoven naar voren gekomen als de winnaars.

 

Solar Thesis Award

De Solar Thesis Award - die de thesis beloont waarmee de kennis van zonne-energie het meest vooruit geholpen wordt - is gewonnen door Claire van Lare van FOM Institute AMOLF. Van Lare won de award met haar proefschrift dat een nieuwe methode beschrijft om zonlicht efficiënter in dunne filmzonnecellen in te koppelen en op te sluiten. Zij heeft hiermee de internationale solar community nieuwe handvaten aangereikt om het rendement van zonnecellen verder te verbeteren.

 

Industry Development Award

Deze award, voor beste industriële innovatie, is toegekend aan VDL Flow voor haar roll-to-rollproductielijn. De nieuwe roll-to-rollproductielijn van VDL Flow biedt nieuwe mogelijkheden voor
onderzoek, productie in proefopstellingen en massaproductie van flexibele zonnecellen, flexibele oled's en flexibele batterijen en sensoren.

 

Project Development Award

Voor de Project Development Award kon het vakpubliek invloed uitoefenen door zijn favoriet te kiezen via de online stemmodule. Na het optellen van de stemmen van de jury en die van het vakpubliek, kwam het Solar Team Eindhoven als winnaar naar voren. Het team kreeg de award voor het Stella-project. In dit project hebben studenten van de Technische Universiteit Eindhoven 's werelds eerste gezinsauto op zonne-energie gerealiseerd.

 

Young Solar Award

De Young Solar Award - uitgereikt aan solar start-ups - is gewonnen door AERspire. Deze start-up is de ontwikkelaar van AER; het Aesthetic Energy Roof. Het esthetische energiedak heeft naast de functionaliteit van de conventionele dakbedekking ook de capaciteit om via zonlicht elektriciteit en warm water op te wekken.

 

Over de Dutch Solar Awards

De Dutch Solar Awards zijn een landelijke competitie waarin Nederlandse solar bedrijven en experts hun prestaties met elkaar meten. De awards hebben als doel om zonne-energie in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten en de toepassing te promoten. In totaal zijn vier prijzen uitgereikt: de Industry Development Award voor meest toonaangevende innovatie, de Project Development Award voor het beste gerealiseerde project met zonne-energiesystemen, de Young Solar Award voor de meest belovende solar start-up en de Solar Thesis Award voor de beste thesis.

 

www.dutchsolarawards.nl

 

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »