KunststofenRubber.nl

Linerless partijen bundelen krachten op LabelExpo

29 juni 2015 om 11:46 uur

Henkel/Novamelt, Appvion, Evonik, Maan Engineering, MPS, Ricoh, Ravenwood Packaging en Bostik bundelen als voorlopers van de linerless technologie de krachten tijdens de LabelExpo 2015 in Brussel (29 september tot 2 oktober). Als participanten van de Linerless Trail vertegenwoordigen zij de linerless technologie op de 35e editie van de grootste labelbeurs ter wereld. De Linerless Trail biedt de bezoekers een efficiënte manier om kennis te maken met alle linerless gerelateerde technieken.


De basis van de Linerless Trail ligt in de samenwerking tussen verschillende partijen in de labelindustrie. Samen promoten zij het linerless label voor, tijdens en na de LabelExpo. Tijdens de LabelExpo zal de Linerless Trail aanwezig zijn met een op de plattegrond groen aangegeven looproute langs de participanten.

 

De Linerless Trail is uitgezet om de bezoekers aan de LabelExpo kennis te laten maken met de linerless technologie, van basismateriaal tot verwerking en alles wat daar tussen ligt. Daarnaast wil de Linerless Trail de sprekende voordelen van de linerless technologie duidelijk onder de aandacht brengen om de toepassing van de linerless technologie te stimuleren.

 

Linerless labels kunnen worden toegepast voor skinpack, C-labeling en als weegschaaletiketten, maar door de grote diversiteit aan linerless dispensers behoren ook andere labels tot de mogelijkheden. De grote voordelen van linerless labels zijn: geen afval van linermateriaal, fors meer labels op een rol, fors minder rolwisselingen in het etiketteerproces en transportvoordelen. Daarnaast kunnen linerless labels door de dispenser op iedere gewenste lengte worden gesneden. Hierdoor kan ieder label zijn unieke lengte krijgen, afhankelijk van de hoeveelheid informatie op het label. Op de manier zijn linerless labels de oplossing voor bedrijven die de aspecten duurzaamheid en zero waste als belangrijk beschouwen.

 

www.linerless-trail.com
www.labelexpo-europe.com

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »